Skip to main content

Ко противправно лишава слободе штрајкаче ТВ Авала?


Синдикат српске полиције (ССП) затражио је данас од директора полиције Милорада Вељовића да испита наводе из медија, да су радници у штрајку са ТВ Авале противправно лишени слободе и да се налазе закључани у режији где се емитује програм.

Представник запослених са ТВ Авала, Никола Вукомировић изјавио је:
“У згради се јуче појавило и додатно обезбеђење, уз оно постојеће које седи са нашим колегама у режији који сада емитују програм. Ти људи су заплашени и постављају питање, на који начин би евентуално, ако дође до пожара иу режији, могли да напусте режију јер су у њој закључани споља. Закључане колеге не могу ни да изађу из режије уколико желе да једу или оду до тоалета, јер за то морају да зову шефа обезбеђења, који није увек слободан, што представља додатан притисак на све.“


Синдикат српске полиције сматра да ако су ови наводи истинити, и да неко раднике држи закључане против њихове воље, да се ради о кривичном делу Противправног лишења слободе из Члана 132. Кривичног законика Републике Србије и да полиција у овом случају мора реаговати и дозволити радницима у штрајку несметано кретање по радним просторијама.
Директору полиције Милораду Вељовићу упутили смо хитан допис и тражили да полиција испита наводе и да уколико постоје елементи кривичног дела, предузме одговарајуће мере да се штрајкачима из режије хитно омогући слобода кретања а да се против одговорних поднесу кривичне пријаве. – наводи Глишо Видовић председник синдиката.
Синдикат српске полиције пружа потпуну подршку радницима у штрајку са ТВ Авале и осуђује сваки облик застрашивања, притисака или кршења закона на штету обесправљених радника.
Број: 8и/012
Београд, 27.01.2012.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ