Skip to main content

Хуманост сложних Шиђана


ШИД – У четвртак 13. септембра 2018. године у спортској хали у Шиду у организацији: Спортског савеза општине Шид, Удружења спорт за све  Шид, Установe за спорт и физичку културу Шид, Црвеног крста Шид и Синдиката српске полиције, Синдикалне групе Шид; одржан је хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом „Од срца за Стефу“.

Акција је усмерена на прикупљање новчане помоћи ради лечења Горана Стефановића рођеног 1977. године, ожењеног супругом Јеленом са којом има две ћеркице Уну (10) и Тару (7). Пензионисани је припадник Министарства унутрашњих послова од 2016. године када је отишао у инвалидску пензију. Радио је као полицијски службеник од 1999. године. Горану је пре четири године дијагностикован тумор на мозгу. До сада је имао три операције „гама ножем“ у Београду. У месецу мају тумор се поново појавио, овога пута на хипофизи. Тумори на хипофизи су најчешће бенигног карактера што је случај и код Горана, али могу оставити катастрофалне последице. Тумор напредује, овога пута неопходно је извршити операцију „сајбер зрацима“ ван земље, у Грчкој, за чији захват је неопходно обезбедити 25.000 евра, које Горан и његова породица немају и нису у могућности да прикупе.

Подстакнута овом тужном причом и великом жељом да помогне, сложна екипа саткана од великих људи, доказаних хуманиста, запослених у локалним и републичким органима, успешно је организовала акцију помоћи своме комшији, пријатељу, колеги, класићу, суграђанину… Поред огромног броја мештана учешће у турниру је узео и господин Бранислав Недимовић, министар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Р. Србије, који је поред великих пословних обавеза успео да издвоји времена и буде део ове хуманитарне акције на чему му организациони одбор посебно захваљује. Такође, одата је посебна захвалност целокупном руководству Општине Шид које је узело учешће и знатно помогло акцију. 

Хуманитарна акција је била веома успешна док је одзив био одличан. Пријавило се и учествовало 92 фудбалске екипе којом приликом су прикупљена средства у износу од 605.000 динара. Шиђани овиме нису окончали акцију већ ће наставити прикупљање средстава организацијом хуманитарног концерта под истим називом „Од срца за Стефу“, на коме ће наступати: скуд „Свети Сава“ и Градски тамбурашки оркестар. Концерт ће се одржати 20. септембра у 20,00 часова у Спортској хали Шид.

 

Користимо прилику да позовемо све људе добре воље да узму учешће у овој акцији и дођу на концерт 20. септембра. Колеги Горану желимо да истраје и у овој борби до потпуног оздрављења!

 

Служба за информисање 

Бобан Ђорђић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ