Skip to main content

Дан: 4. јануар 2018.

Додела новогодишњих пакетића у организацији ССП

Током 2017. године Синдикат српске полиције је имао мноштво активности усмерених на заштиту права запослених, протесте на улици, покретање петиција, преговора и споразума, спортских активности, меморијалних турнира… А на крају године, када се своде рачуни, иде оно најлепше – прилика да обрадујемо децу наших чланова.

И мада је ове године послодавац испунио своју законску обавезу и деци запослених старости до 15 година, за задње четири године, исплатио новогодишњу поклон честитку у износу од 1000 динара по детету и години, наш синдикат се није крио иза тога. Као и сваке године до сада, и ове смо одвојили велика новчана средства и испунили своју статутарну обавезу регулисану транспарентим Правилником о материјално-финансијском пословању и деци наших чланова старости до 10 година широм Србије поделили новогодишње пакетиће, односно ваучере за њихову куповину.

Приликом доделе пакетића, у зависности од жеља чланова и услова за рад синдиката, активисти ССП су широм Србије организовали и додатне активности – позоришне представе, свечане доделе захвалница, прославе итд. Дечји осмеси уз игру, њихова срећа и радост се не може мерити ни са чим и то је један велики доживљај који је нашим активистима дао ветар у леђа и подстрек за даљи рад у 2018. години, где их сигурно очекују још већа искушења у синдикалној борби.

А ево како је све то изгледало:

Служба за информисање ССП
Зоран Стојчић

НОВА СИНДИКАЛНА ГРУПА ССП – ОКП КРАЉЕВО

 

У сали Полицијске управе Краљево одржана је презентација Синдиката српске полиције и након тога је формирана наша нова синдикална група – СГ ОКП Краљево, коју чине колегинице и колеге, припадници Одељења криминалистичке полиције у Краљеву. Презентацију рада синдиката су одржали, и на многобројна питања окупљених одговарали, председник синдиката Лазар Ранитовић и чланови Главног одбора Дарко Оцокољић из Срђан Трајковић, који је уједно и председник нашег Регионалног центра Краљево.

За председника новоформиране синдикалне групе именован је колега криминалистички полицајац Никола Салевић (контакт број телефона 066/889-4559).

Наша велика синдикална породица од данас је богатија за још једног члана. Запослени у МУП широм Србије препознају искрену борбу и поштен рад ССП и масовно нам приступају. Чињеница је да смо већ годинама једини синдикат са константним растом и приливом чланова. Тренутно смо по бројности други синдикат у МУП, чак за неколико стотина чланова смо бројнији од репрезентативног ПСС.  Тако да је питање дана када ће и МУП званично утврдити оно што су нам запослени одавно признали поверењем – ССП је репрезентативан синдикат који може и треба да представља све запослене у министарству.

Новим чланови синдиката желимо добродошлицу и честитамо на правом избору а председнику групе, Николи Салевићу, дајемо пуну подршку и желимо пуно успеха у раду на остваривању права запослених у ОКП Краљево.

Служба за информисање ССП