Да ли то начелници мисле да су јачи од министра?!

Да ли то начелници мисле да су јачи од министра?!
Share Button

Сутра се навршава месец дана од фамозне депеше којом је МУП започео процес (незаконитог) прикупљања и обраде података запослених, а у циљу њиховог отпуштања. Као међурезултат тог „напора“ званог „рационализација“ јесте то што је око 1.500 запослених преко ноћи одстрањено у непостојећи „Сектор за анализу ризика“. Као што је ССП указивао у више наврата, премештаје нису добили они који каљају углед полиције, већ, по правилу, неподобни, дакле они који размишљају својом главом и који својом главом бране друге запослене. ССП упорно покушава да уђе у траг оном по чијем налогу поштене и часне полицајци покушавају да избаце на улицу. У том трагању, за сада, нисмо имали превише успеха. Начелници полицијских управа и руководиоци других организационих јединица у МУП-у су лопту пребацивали у двориште министра полиције, а, с друге стране, министрови сарадници су прстом показивали на начелнике. Наравно, нико званично.

Нико до прексиноћ. Прексиноћ је, наиме, министар др Небојша Стефановић депешом обавестио све ОЈ у МУП-у да „су неистините и злонамерне приче да се наводно у 2016. години планирају значајнија отпуштања запослених“, али такође указао на једну, можда наизглед небитну, али свима нама изузетно значајну чињеницу – „Спискови за премештаје прављени су ИСКЉУЧИВО ОД СТРАНЕ ПОДРУЧНИХ ПОЛИЦИЈСКИХ УПРАВА, које су исте доставили Дирекцији полиције, док су остале ОЈ своје одлуке доставиле Кабинету министра.“

Дакле, министар је јасно и недвосмислено рекао ко су кривци за то што су на тим списковима нашли неподобни, добри и часни полицајци – кривци су начелници подручних полицијских управа и руководиоци других ОЈ!

Овом депешом господин министар такође захтева од свих руководилаца ОЈ да са садржином депеше упознају све запослене, те да су му они лично за то одговорни.

Међутим, начелници, готово сви до једног, су се оглушили о овај министров захтев и са садржином ове депеше нису упознали запослене или су евентуално депешу препричали једном простопроширеном реченицом: „Стигла је депеша министра у којој се каже да неће бити додатних отпуштања у 2016. години.“

Зашто, питамо се?! Да ли то начелници покушавају да сакрију своје прљаве руке? Да ли се боје да запосленима кажу ми смо ти због којих ћете остати на улици? Зар се боје да изађу пред запосленог и аргументовано му образложе зашто је баш он на списку? Зар се више боје обичног полицајца на којег су се толико пута извикали, а неки пут га и ударили, него министра најмоћније владе у новијој историји Србије? Изгледа да је тако… Да ли је могуће да су се начелници толико осилили да умишљају да су битнији и снажнији од министра и његове речи, па их једноставно није брига за министрове наредбе?

Питамо се шта ли на ово има да каже министар др Небојша Стефановић?

Служба за информисање ССП

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!