O načelniku PS Trgovište Dejanu Zlatkoviću koji je ujedno i disciplinski starešina u PU Vranje Sindikat srpske policije pisao je u nekoliko navrata: Načelnik koji to nikako ne bi smeo da bude, Da li je ovaj načelnik na listi “prekobrojnih” i tako dalje. Na inicijativu Predsednika SSP Lazara Ranitovića protiv njega je pokrenut disciplinski postupak i u prvostepenom postupku kažnjen je umanjenjem koeficijenta plate od 20%. Prikupili smo brdo informacija i dokaza o mogućim propustima i zloupotrebama i to prosledili ka Službi unutrašnje kontrole. SUK je na osnovu toga, za početak, prema njemu podneo krivičnu prijavu iz člana 359. KZ  „Zloupotreba službenog položaja“ . O svemu ovome upoznali smo v.d. direktora policije Vladimira Rebića, Kabinet ministra i ostale njegove nadređene.

Međutim, osim naše samostalne borbe i pomoći SUK, službeno nisu još uvek preduzete određene mere i radnje, a posle svega navedenog ovaj rukovodilac i dalje nastavlja da „tera po svom“. Nismo sigurni da li njega neko štiti, ali u ovoj maloj varošici na jugu Srbije, gde se uglavnom sve sazna, kruže čaršijske priče da je veoma jak i blizak sa lokalnim političkim moćnicima. Ali, bez obzira na to mi ćemo nastaviti da štitimo zaposlene i u ovoj PS i da preduzimamo odgovarajuća zakonom dozvoljena sredstva u okviru sindikalnog delovanja, u nastojanju da ubuduće nezakonite radnje sprečimo ili ih bar svedemo na minimum.

A da ne stajemo i da se nećemo povući ručnu, dokaz je i još jedna Inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka  prema načelniku PS Trgovište Dejanu Zlatkoviću, podneta od strane predsednika SSP RC Vranje Zorana Stojčića. Razlog podnošenja je izdavanje nezakonitog naređenja da policijski službenici PS Trgovište Dejan Manasijević i Aleksandar Tašić zaduže neispravno službeno vozilo, koje „jedva upali čak i na gurku“, gubi struju u toku vožnje, ima neispravne brisače i duga svetla, a za isto je postojala uredna prijava kvara.

Ovom prilikom želimo da pohvalimo aktiviste Sindikata srpske policije u ovoj organizacionoj jedinici –  Dejana Manasijevića predsednika SG Trgovište i Aleksandra Tašića – sekretara SG Trgovište, koji su  i pored velikih pritisaka da „spuste loptu“ hrabro nastupili i odbili ova nezakonita naređenja, što priznajmo, u praksi i na terenu ne bi smeo učiniti svako od nas . A poželjno je zato…

… Da bismo shvatili da je naša bezbednost na prvom mestu, pa tek onda bezbednost ostalih. Da nećemo voziti neispravna vozila. Da na ovaj način moramo izvršiti pritisak na rukovodioce da svoja vozila na ličnom zaduženju preusmere za potrebe službe. Da izvršimo pritisak i na MUP kako bi obezbedili dodatna sredstva za opravku neispravnih vozila. I što je najbitnije, da sačuvamo svoj život. I u tome moramo biti složni da bismo uspeli.

Izvod iz službene beleške:
“Marković je nama preneo naređenje koje je izdao Zlatković Dejan, te je Marković sa kolegama koji su bili u DS PS Trgovište na gurku upalio vozilo, i nama preneo da možemo da krenemo. Predočili smo mu da je vozilo neispravno i da sa njime ne možemo da idemo na izvršavanje zadataka, jer ne pali i ostalo. Marković je preneo Zlatković Dejanu da navedeni pol. službenici ne žele da koriste floridu jer je neispravna. Tada je Zlatković izdao naređenje da ukoliko ne žele da koriste floridu, napišu izjave zašto odbijaju da izvršavaju zadatke”

Ovom prilikom želimo i da „zahvalimo“ načelniku PS Trgovište koji će svojim primerom doprineti da se još više policijskih službenika ohrabri i shvati da je njihova bezbednost na prvom mestu, da bez ikakvog straha od odmazde i pretnjama kojekakvim izjavama postupe hrabro i odvažno kao kolege iz PS Trgovište. Oni su u toku ove teške situacije ispoštovali svu zakonsku regulativu i obavestili njegovog nadređenog starešinu  i što je najbitnijije posle svega sačinili službenu belešku i poslali je na dalju nadležnost.

Zbog toga apelujemo na sve zaposlene da ovakve i slične stvari prijave Sindikatu srpske policije, naravno uz priložene dokaze, a ostalo je sve na nama…

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.