ГП Нештин: коначно стигли нови контејнери

ГП Нештин: коначно стигли нови контејнери
Share Button

Након дугогодишње борбе Синдиката српске полиције за побољшање услова рада на појединим граничним прелазима и након нешто мање од четири месеца од последњег јавног указивања на катастрофално стање објеката на ГП Нештин, коначно је дошло до напретка. Данас је постављено неколико потпуно нових контејнера добијених као донација Министарству унутрашњих послова од стране неколико невладиних организација.

Подсећамо вас, ССП је 23.априла упутио допис начелнику Управе граничне полиције, господину Миленку Божовићу, (http://ssp.org.rs/neljudski-uslovi-rada-na-gp-nestin/) у којем смо по ко зна који пут указали на срамотно лоше услове у којима раде запослени на контроли државне границе. Били смо потпуно свесни лоше материјалне ситуације у држави Србији и у нашем Министарству, свесни и чињенице да дужи низ година нису улагана значајнија средства за побољшање материјално-техничке опрељености граничне полиције, тако да је мање-више иста или слична ситуација на скоро свим граничним прелазима, али нисмо одустали да указујемо и тражимо да буду предузете мере ка побољшању основних радних услова. Желели смо да услови буду доведени макар до нивоа подношљивог људима који савесно обављају своју дужност.

Уосталом, сврха постојања синдикалне организације није да разуме послодавца већ да се избори за боље услове својим члановима. Позвали смо генерала Божовића да учини све што је у његовој моћи да промени општи утисак о УГП, као јединици у којој преовлађују катастрофални услови рада. Ми апеловали, а он крајње озбиљно схватио и предузео неке мере, између осталог и у кадровском и организационом смислу, и то даје прве значајне резултате.

Али уз похвале следи напомена да се овде не сме стати, посла има још увек јако много. Контејнери су постављени, али су неопремљени и то је први наредни корак који мора бити предузет да би контејнери послужили својој сврси.

У прилогу можете погледати неколико фотографија „некад и сад“:

Шеф службе за информисање ССП
Миле Лазаревић

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!