Хероји Полицијске управе Нови Сад

Хероји Полицијске управе Нови Сад
Share Button

Нови Сад, 04.12.2015. године – У самоpetrovaradin 2 пар дана припадници Полицијске управе Нови Сад имали су две прилике да покажу свој професионализам и способност, али пре свега да покажу своју храброст и хуманост. Да докажу оно што Синдикат српске полиције одувек тврди – српски полицајци раде срцем и пре свега су прави људи, без обзира на слабу опремљеност, мале плате, претње отпуштањима и томе слично.

Начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић са пуним правом може бити поносан што међу запосленима у управи има овакве момке! А да је поносан и срећан што град има полицајце спремне да помогну суграђанима у невољи, доказује и градоначелник Милош Вучевић који ће сутра направити пријем за наше колеге хероје.

Најпре је 30.11.2015. године vrbas 1грађанин Змајева приступио је полицијским службеницима Полицијске станице Врбас Дубак Предрагу и Дакић Бориславу, који су се налазили на обезбеђењу протеста пољопривредника у Змајеву, те им пријавио да је лице женског пола са ивице моста који се налази у продужетку ул. Петра Драпшина у Змајеву, скочило у воду, да не зна да плива, и намерава да изврши самоубиство. По пријави, именовани полицијски службеници одмах су се упутили на лице места. Доласком на лице места у најкраћем року уочили су лице у води испод моста које се дави и у истом тренутку Дубак Предраг улази у хладну воду у намери да спаси живот особи која је покушала суицид те извлачи лице из воде, у чему му уласком у воду помаже и колега Дакић Борислав, том приликом они спасавају живот девојци у нервном растројству. Кроз пар тренутака на лице места је дошла екипа Хитне помоћи из Врбаса која је хоспитализовала наведену девојку. Дубак Предраг је запослен у МУП Р. Србије од 2006. године. Отпочео је каријеру у ПУ за Град Београд, а од 2014. године ради у ПС Врбас.

Други подвиг новосадских полицајаца petrovaradin 1догодио се 02.12.2015. године, када су полицијски службеници Зоран Новак и Милан Стаменковић запослени у Полицијској станици Петроварадин, такође херојским чином, спасили су живот особи женског пола која је скочила са Моста слободе у реку Дунав у намери да себи одузме живот. Новак који је заменик шефа смене, примио је дојаву о жени која је скочила у хладну воду и одмах се упутио на лице места, обавестивши колеге да покушају да обезбеде чамац ради лакшег спасавања путем средства везе. Стицајем околности Новак је поседовао чамац усидрен у Петроварадину и њиме дошао на лице места где су га чекале колеге из патроле. Због ограниченог простора у чамац улази само још Милан Стаменковић и заједно одлазе до дављенице која је плутала са главом у води и без свести, не давајући знаке живота. Пришли су чамцем, извукли жену чији пулс нису могли да напипају и отпочели да реанимирају жену. Указивањем прве помоћи кроз десетак секунди лице је избацило воду и почело да дише али је и даље било у тешком стању где је од стране Хитне помоћи Нови Сад хоспитализовано у Ургентни центар Клиничког центра Војводина.  Зорану Новаку је ово већ треће спасавање дављеника. Ван дужности је у два наврата спасио два живота.

Ове несвакидашње подвиге забележили су и медији:
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/610986/POLICAJCI-HEROJI-Spasli-zenu-koja-je-skocila-s-mosta

http://www.alo.rs/izvukli-zenu-iz-dunava/21677

Служба за информисање ССП
Бобан Ђорђић

 

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!