Kuršumlija, 08.01.2016. godine, – Malo selo Trpeze, smešteno na jugu Srbije, sa jedva pedesetak stanovnika, teško je pristupačno i preko leta. Danas, na -20 stepeni uz sneg visine preko jednog metra, apsolutno svi putevi su neprohodni. Selo udaljeno čak 45 kilometara od Kuršumlije potpuno je okovano snegom.

A do bolesnih se mora nekako, oni ne mogu da čekaju putare.

Jedini način da medicinske ekipe stignu do svojih pacijenata opet je preko naših kolega vatrogasaca. Momci koji su postali poznati pre dva dana, Milan i Miodrag, danas su ponovo na usluzi građanima. Njih dvojica su danas prevozili lekare u selo Trpeze svojim specijalnim vozilom sa gusenicama za kretanje po snegu „ATV Polaris“.

Možda će neko reći da smo „smorili“ pohvalama za ove momke ali smo dužni da naglasimo da su njih dvojica samo jedni od mnogih neimenovanih junaka naših dana koji svakodnevno pomažu ugroženima. Da li treba reći da za njih nema pauze? Prekjuče auto-put, juče potraga za nestalima u planini, danas obilazak bolesnih… Šta li ih sutra čeka na nimalo prijatnih -20 napolju?

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.