Gospodine Dačiću,

Molimo Vas da nas hitno izvestite u pisanom obliku o tome koje ste mere i radnje preduzeli, odnosno da li je formirana neka nezavisna komisija u cilju rasvetljavanja podataka koje je dnevni list „Kurir“ izneo u svom elektronskom izdanju od 14.09.2013. godine i u nekim kasnijim brojevima, a koji se odnose na krivičnu prijavu koju su radnici UKP Nebojša Trbović i Dejan Tripković podneli 17. juna 2009. godine Okružnom javnom tužilaštvu protiv Biorac Gorana, Milorada Veljovića, Rodoljuba Milovića i dr.

Podsećamo Vas da u toj krivičnoj prijavi stoji, između ostalog, da postoji osnovana sumnja da su visoki funkcioneri Ministarstva, odnosno Policije, umešani u korupciju i malverzacije sa imovinom MUP-a u višemilionskoj vrednosti, a što je navodno zataškao direktor policije M. Veljović, pa se čak navodi i da je jedan deo te imovine završio kod sina direktora Veljovića, koji je (sin), pokazao nameru da tu imovinu MUP proda.

Navedena informacija, potkrepljena kopijom navodne krivične prijave, izazvala je veliko uznemirenje među policijskim službenicima i drugim zaposlenima u Ministarstvu i stavila ih u nedoumicu, jer nikakve zvanične konkretne reakcije iz Ministarstva nije bilo.

Ovde postoje tri mogućnosti:

  1. Krivična prijava postoji, a navodi iz pomenute krivične prijave su tačni. U tom slučaju lica za koje postoji osnovna sumnja da su počinili krivično u najmau ruku moraju biti suspendovani sa posla i treba tražiti od tužilštva da dalje procesuira krivičnu prijavu,
  2. Krivična prijava postoji, a navodi iz krivične prijave koju su podneli operativni radnici UKP nisu tačni. U tom slučaju su operativni radnici počinili krivično delo i u skladu sa tim ih treba krivično goniti,
  3. Krivičnu prijavu su „izmislili“ novinari i odgovorna lica u „Kuriru“. U tom slučaju oni podležu krivičnoj odgovornosti.

Smatramo da je u interesu javnosti i u interesu svih zaposlenih u Ministarstvu, neophodno da što pre izađete sa konkretnim informacijama u vezi sa ovim slučajem, jer nedostatak pravih informacija podstiče stvaranje glasina i atmosfere koja nije povoljna za rad policijskih službenika.

Takođe Vas molimo da nam pod hitno dostavite informaciju o tome šta ste Vi kao ministar preduzeli da se ispoštuje sudska odluka o vraćanju policijskih službenika Trbovića i Tripkovića na njihova radna mesta, odnosno da li je i ko, na bilo koji način sprečavao izvršenje sudske odluke.

S poštovanjem,

 

Predsednik
Glišo Vidović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.