Напад на полицајце у Ваљеву

Напад на полицајце у Ваљеву
Share Button

Ваљево, 07.01.2016. године, – У данашњој акцији колега криминалистичке полиције Полицијске управе у Ваљеву ухапшена су два нарко дилера. Акција је спроведена у Синђелићевој улици, а ухапшени су А.М. и Б.Ћ. дугогодишњи трговци наркотицима, код којих је пронађена извесна количина опојне дроге хероин.

Наведени нарко дилери су пружили отпор, одбили да отворе врата аутомобила у којем су затечени, па су полицајци били принуђени да разбију прозор возача. То дилерима није сметало да покрену аутомобил и крену у бег при томе носећи једног од инспектора неких десетак метара. Тај инспектор је задобио лаке телесне повреде по глави и руци, а лакше су повређена још двојица полицајаца. Али криминалци нису побегли, лишени су слободе.

Против наведених лица поднете су кривичне пријаве за кривична дела у вези опојних дрога и за кривично дело напад на овлашћено службено лице. Нажалост, као и много пута до сада, тужилаштво је остало недоречено и, слободно можемо рећи, незаинтересовано за нападе на полицајце. Наиме, једном лицу је одређена мера задржавања а друго је пуштено на слободу!

У предходном периоду напади на полицајце су постали скоро па уобичајена ствар. Све више их је, све учесталији су напади и све дрскији и безобзирнији су криминалци. Али правосуђе на то остаје немо. Заиста нам није јасно шта још треба да се деси па да неко у овој држави узме полицијске службенике у заштиту?

Ову прилику користимо да јавно похвалимо колеге из ПУ Ваљево који нису имали предаха ни за велики православни празник, већ су савесно и професионално обављали своју дужност. Имена им нећемо помињати обзиром да раде на специфичним пословима али њихове колеге у Ваљеву ће знати о коме се ради!

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!