Beograd, 21.07.2016. godine, – Zamenik predsednika Sindikata srpske policije Mile Lazarević uputio je danas dopis ministru unutrašnjih poslova Dr Nebojši Stefanoviću povodom novih okolnosti kada je u pitanju priliv ilegalnih migranata na područje Srbije.

Dopisom je zatraženo proširenje liste opština na čijim teritorijama se rad odvija u otežanim uslovima, a samim time i omogućavanje posebne naknade  u iznosu od 1800,00 dinara dnevno, za rad policijskim službenicima u tim zonama. Sadržaj dopisa prenosimo u celosti:

Republika Srbija
Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ministar Dr Nebojša Stefanović

Poštovani gospodine ministre,

U skladu sa usložavanjem bezbednosne situacije i širenjem migrantske krize i na područja van Kopnene zone bezbednosti, odnosno van opština Šid, Kanjiža, Bosilegrad i Preševo, te angažovanjem dodatnih snaga MUP R Srbije u novim zonama odgovornosti s tim u vezi, očekujemo od Vas da modifikujete Vašu Odluku 12188/215 tako što ćete i opštine u pograničnim područjima prema Bugarskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj definisati kao područja na kojima se rad obavlja u otežanim uslovima, odnosno kao područja u kojima za rad sleduje posebna naknada u visini od 1800, 00 RSD.

Nakon najnovijeg talasa priliva migranata izmenjenim rutama i trasama, na sednici Odbora za bezbednost, doneta je odluka o formiranju zajedničkih patrola pripadnika MUP i Vojske Srbije u područjima ugroženim ilegalnim prelascima granice. U skladu sa tom odlukom veliki broj policijskih službenika biće raspoređen van svog mesta rada, te im, po Uredbi Vlade RS, pripada dnevnica u visini od svega 150,00 dinara.

Uvereni smo da se i rad u ovim područjima obavlja u otežanim uslovima, isto kao i u područjima koja su beć definisana Vašom Odlukom, te zbog toga kao i u cilju izbegavanja pravljenja diskriminacije među policijskim službenicima angažovanim na poslovima iste vrste, smatramo opravdanim da kolege za taj rad dobiju adekvatnu novčanu naknadu, odnosno naknadu u iznosu od 1800,00 dinara dnevno.

S poštovanjem,

Zamenik predsednika
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.