Užice, 05.03.2016.godine, – Sindikat srpske policije dobio je dopis načelnika Policijske uprave Vranje, kao odgovor na naša postavljena pitanja i iznete zahteve zaposlenih u toj upravi. Između ostalog, gospodin Velinović nas izveštava i da je podneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv načelnika Policisjke stanice Trgovište, a zbog nepoštovanja Zakona o radu, PKU za policijske službenike i instruktivne depeše Direktora policije – u vezi sa pravljenjem rasporeda rada.

U nastavku dopisa se govori i o tome da su u završnoj fazi pripremne radnje na realizaciji zahteva zaposlenih za obračun i isplatu ostvarenog viška sati koje nisu iskoristili kroz preraspodelu i korišćenje slobodnih dana. Takođe, pri kraju je i izrada spiskova ranika koji imaju pravo na posebnu naknadu za rad u specifičnim područjima, u skladu sa Odlukom ministra, retroaktivno za raniji period. Isplata novca se može očekivati uskoro.

Rukovodstvo sindikata je zadovoljno ovom pokazanom kooperativnošću načelnika PU Vranje, koja je usledila nakon nekoliko radnih sastanaka i višemesečnog nerazumevanja. Verujemo da, kao i uvek i svuda uostalom, samo u saradnji i međusobnom uvažavanju na relaciji “rukovodstvo uprave – sindikalni aktivisti”, možemo i moramo da rešavamo probleme u radu i stvorimo povoljniju klimu i uslove za profesionalno obavljanje službe u tom, posebno osetljivom, području. Uslove u kojima će zaposleni biti zadovoljni i skoncentrisani isključivo na poverene im zadatke, neopterećeni narušavanjem osnovnih radničkih prava. Naravno, dug je i trnovit put do tamo, ali je ovo svakako dobar znak i velika promena u odnosu na raniji period.

1(1) 2

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.