SG OŽ Kraljevo: paketići za decu ratnih vojnih ivalida

SG OŽ Kraljevo: paketići za decu ratnih vojnih ivalida
Share Button

U organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva, u prisustvu predstavnika Ministarstva ministarstva za rad, grada Kraljeva i boračkih organizacija, deci ratnih vojnih invalida su podeljeni novogodišnji paketići. Za dodelu četrdesetak paketića Udruženju je pomogao Sindikat srpske Policije, Sindikalna grupa Žandarmerija Kraljevo.

Podeli paketića su prisustvovali naši aktivisti predsednik SG OŽ Kraljevo Željko Isailović i predsednik RC Kraljevo Srđan Trajković i tako još jednom pokazali kako dolicijski službenici svuda i na svakom mestu dokazuju svoju humanost, čuvaju sećanje na kolege koji su dali život za Srbiju, pomažu onima koji su narušili svoje zdravlje i ostali invalidi.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Dragan Popović posetio je grad Kraljevo, zajedno sa predsednikom Saveza boračkih organizacija Republike Srbije Dejanom Marjanovićem. Goste i predsednika Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva Voislava Vukašinoviće je najpre primio gradonačelnik dr Predrag Terzić sa pomoćnikom za socijalna pitanja i članom Gradskog veća za oblast rešavanja pitanja invalida rata i porodica poginulih boraca.
Nakon sastanka, predstavnici Ministarstva, grada Kraljeva i Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva, položili su venac na Spomen-obeležje poginulim borcima u ratovima 1991-1999. godine ispred zgrade Gradske uprave grada Kraljeva. Državni sekretar i gradonačelnik Kraljeva su se sastali sa članovima Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva. Na sastanku je bilo reči o problemima sa kojima se ratni vojni invalidi i borci, kao i članovi njihovih porodica, susreću, o tome šta je do sada urađeno kako bi bili rešeni, kao i o tome kakva je državna politika po ovom pitanju.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao značaj sastanka sa predstavnikom Ministarstva i udruženjima jer je bilo reči o promenama koje će se uskoro desiti i koje će poboljšati položaj ratnih vojnih invalida u našoj zemlji.
„Mislim da je sastanak bio konstruktivan i da je veoma dobro što ratni vojni invalidi mogu direktno da se obrate onim ljudima koji o njima brinu i što ne moraju da odlaze u Beograd kako bi razgovarali o svojim problemima. Mislim da će i detinjstvo dece ratnih vojnih invalida biti srećije ukoliko država bude više brinula“, izjavio je gradonačelnik.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva Voislav Vukašinović je istakao da je položaj ratnih vojnih invalida mnogo bolji nego što je bio.
„I država i grad su predezeli mnogo toga za poboljšanje odnosa prema nama. Sada možemo da razgovaramo na drugarskoj osnovi, kako bismo rešili mnogobrojne probleme. Nama imponuje to što sada aktivno učestvujemo u izradi Nacrta novog zakona koji se bavi boračkom i invalidskom zaštitom“, naglasio je Vukašinović.

Služba za informisanje SSP

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!