Социјално-полицијски фронт ипак јединствен

Share Button

Београд, 10.09.2014. године, – Представници синдиката окупљених CAM01065у Социјално-полицијски фронт одржали су радни састанак у просторијама Синдиката српске полиције на коме је разматран однос послодавца према тим  синдикатима.

Састанку су присуствовали Миомир Војиновић и Зоран Јовић испред НСП, Миле Лазаревић испред ССП, Милош Јеленковић и Милан Костадинов испред НПСС и Дарко Јовић испред СВС.

Све чланице СПФ су јединствене у осуди поступка председавајућег Радне групе МУП за сарадњу са синдикатима, господина државног секретара Милосава Миличковића, који није заказао радни састанак за данашњи дан представницима СПФ. Захтев за радни састанак је уредно достављен 05. септембра 2014. године, са списком тема за разговор и именима људи који ће представљати синдикате на том  састанку. У име СПФ биће упућен протестни допис министру Стефановићу са примедбама на овај конкретан поступак председавајућег као и на досадашњи рад Радне групе.

Сви пирустни на састанку изразили су уверење да је крајње време кренути у припремне радње за велики генерални штрајк свих запослених у Министарству. У том циљу, припреме и информисања колега, сви синдикати који чине СПФ ће послати заједнички допис свим својим активистима на терену са упуствима за припрему штрајка, отворен позив за придруживање у акцији другим синдикатима у МУП, као и обавештење јавности и грађанима да се припрема генерални штрајк у МУП-у.

Ради целовитог и правовременог обавештења колега и јавности о наредним корацима синдиката удружених у СПФ, договорено је одржавање конференције за медије 19.09.2014. године у Медија центру у Београду.

Служба за информисање ССП

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!