Regionalni centar prema Bugarskoj, 08.09.2016. godine, – Delegacija Sindikata srpske policije u sastavu Srđan Jovć, član Glavnog odbora SSP i Jelena Tasić, predsednica SG Bela Palanka, zajedno sa komandirom voda Interventne jedinice Policijske uprave Pirot Vladimirom Đorđevićem, obišla je naše kolege angažovane na obezbeđenju državne granice prema Republici Bugarskoj u reonu Regionalnog centra Dimitrovgrad.

Delegacija je posetila i uz skromne poklone obradovala naše kolege angažovane, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije, radi sprečavanja ilegalnog ulaska imigranata, u selu Gradinje, kasarnama u Dimitrovgradu i Pirotu, kao i na karauli Brebevnica. U razgovoru sa kolegama čuli smo već poznate probleme – loši uslovi u spavaonama, katastrofalno loši uslovi za održavanje osnovne higijene i problem ishrane jer se dnevna sledovanja uglavnom sastoje od suvih obroka. Na karauli Brebevnica ni nema tekuće vode, snabdevanje vodom je cisternama i buradima te je održavanje higijene skoro pa nemoguće.

Kolegama su tom prilikom, radi olakšavanja boravka na terenu, uručeni skromni pokloni, potrepštine za koji su oni unapred izrazili potrebe: voda, sok, kafa, kolači, sredstva za ličnu higijenu, sredstva za čišćenje… Te stvari će im svakako koristiti, ali se videlo da im sam dolazak naše delagcije i osećaj da neko od njima brine, znači mnogo više.

Policijski službenici angažovani na državnoj granici su pohvalili korektnu saradnju sa pripadnicima Vojske ali su izrazili i primedbe o tome da su vojnici bolje opremljeni od policajaca, kako osnovnom tehnikom tako i opremom za izvršavanje posebnih zadataka na terenu koje svakodnevno dobijaju od strane komande Vojske Srbije.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.