SSP u medijima: SELFI PO UŽIČKI!

SSP u medijima: SELFI PO UŽIČKI!
Share Button

Dragica JevtovićList AFERA, 25.03.2015. : Dragica Jevtović iz Užica jedina žena šef policije u Srbiji, za sada drži rekord po broju ličnih fotografija koje je uramila i okačila na zidove Policijske uprave Užice!

Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije, kaže da je načelnica samovoljno donela odluku da novac iz kase troši na uramljivanje, u najvećem broju, svojih fotografija! On navodi da na zidovima policijske stanice ima oko 130 fotografija, na kojima se načelnica promoviše sa Ivicom Dačićem, Miloradom Veljovićem, Tomom Nikolićem, IvicomTončevim i mnogim drugima. 

– Jedan Tito je umro ali se zato rodio novi! Ovo je van svake pameti da neko toliko favorizuje samo svoje fotografije, a da pritom nikome ne polaže račune koliko novca troši na njihovo uramljivanje. Načelnica je otvoreno podržavala SPS dok je Ivica Dačić bio ministar policije, pa se u to vreme ubedljivo najviše slikala upravo sa njim. Gde god krene, tu je fotograf koji je zadužen za „škljocanje“, a kada gosti dođu u Užice, blicevi sevaju na svakom koraku! – kaže Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije.

On navodi da su policajci ogorčeni zbog ovako bahatog trošenja novca u vreme krize.

Nikoga ne interesuje što policija nije dobila nove uniforme posle više od sedam godina čekanja! Neprekidno ukazujemo da policija nema dovoljno automobila za intervencije, ali nas niko ne sluša! Međutim, kada su u pitanju prijemi, novac se troši nemilice. Isto se dogodilo 2012. godine, kada je na renoviranje toaleta u Policijskoj stanici Užice potrošeno čak 2,5 miliona dinara ili oko 20.000 evra! Kada je naš sindikat pokušao da rasvetli slučaj i ukaže na mogućnost malverzacije, pretpostavljeni su rekli da je sve urađeno regularno – ozlojeđeno kaže Vidović.

Dragica Jevtovićje početkom 2010. godine postala prva žena koja je imenovana za šefa policije u istoriji Srbije. Ona je jedina žena među 28 načelnika policijskih uprava u Srbiji. Rad u policiji počela je u Policijskoj stanici u Užicu 1985. godine, a potom u odeljenjima analitike i informatike.

Na mesto načelnika Policijske uprave došla je sa funkcije načelnice za logistiku. Od direktora policije dobila je najviše ocene, a od bivšeg ministra Ivice Dačića, zbog čvrste i sigurne ruke, pištolj „beretu“.

Posle imenovanja za prvu ženu šefa policije izjavila je za medije ,,da niko nije mogao da kaže da nije dorasla nekom zadatku jer je odavno u kolektivu u Užicu i prošla je mnoge službe“.

NAČELNICA: ZOVITE MUP

Dragica Jevtović nije želela da komentariše kritike Sindikata srpske policije da se iza fotografija koje kači po zidovima krije njeno samoljublje. Načelnica je saslušala pitanje „Afere“, ali je kratko uzvratila: – Obratite se Birou MUP-a Srbije za sve informacije. Takva su pravita.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragica Jevtović je zaradila veliku sumu novca preko svoje privatne firme od kada je sela u fotelju načelnice.

– Dragica Jevtović ima firmu „Telekop“. Interesantno je da se veliki broj mašina koje posluju preko te firme na papiru vodi na druge vlasnike. Pojedini mediji su pisali da je veći broj mašina registrovan i na njenu majku, koja ima 80 godina. Osim toga, Dragica Jevtovićje vlasnica i građevinskih preduzeća, koje je registrovala na pojedine radnike. Nezvanično, jedno od tih preduzeća se zove „Zlatiborski putevi“. U Užicu je javna tajna da je samo preko Dragice moguće zapošljavanje u policiji, zna se takođe ko je posrednik, dok je tarifa utvrđena – kaže naš sagovornik blizak dešavanjima u Policjskoj upravi Užice.

SNEŽANA STOJANOVIĆ, list Afera

 Selfi-po-Uzicki

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!