Шта је са буџетом?

ССП наставља са постављањем питања од којих сви други беже! Ко је одговоран за укидање награђивања запослених?

Шта је са буџетом?
Share Button

Ужице, 19.09.2016. године, – Председник Синдиката српске полиције, господин Лазар Ранитовић, послао је допис министру унутрашњих послова у којем изражава забринутост за функционисање министарства и поставља му неколико директних питања у вези са нашим финансијским стањем.

Непосредни повод depesa-logistika-nagradjivanje-cutза овај допис јесте инструктивна депеша којом се забрањује било какво награђивање запослених увећањем коефицијента плате у Сектору за материјално-финансијске послове и у Сектору за људске ресурсе. Као и гласине о забрани награђивања старешинског кадра у Дирекцији полиције.

Уколико је приликом награђивања у Секторима за материјално-финансијске послове и  људске ресурсе било злоупотреба, уколико су руководиоци једни друге неоправдано награђивали, од министра очекујемо да то утврди и одговорне казни. Лакше је наравно укинути награђивање у потпуности, али је неправедно према стотинама и хиљадама људи који раде вредно и савесно. Не смемо дозволити да због лакомих и грамзивих испашатају скромни и одгворни.

Сматрамо да у случају да министар утврдит постојање ненаменског трошења новца, смене појединих кадрова у МУП нису и не смеју да буду довољне. Мора се утврдити и њихова одговорност и једном заувек показати да неће бити недодирљивих без обзира колико био висок њихов положај. Синдикат српске полиције изражава озбиљну забринутост за тренутну незавидну ситуацију у коју смо доведени, било да је буџет испланиран дилетантски, било да је новац ненаменски и неконтролисано утрошен.

На приложеној фотографији можете да прочитате цео допис:

3485-01-16a

3485-01-16-pitanja1

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!