Шта зна дете шта је 100 килограма?

Шта зна дете шта је 100 килограма?
Share Button

Београд, 12.01.2016. године, – Данас је широј јавности постало доступно мишљење Заштитника права грађана, које је доставио министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу, а поводом процеса „рационализације и декриминализације“ који се тренутно спроводи у МУП. У допису се детаљно образлаже све оно што није урађено у складу са позитивним прописима Републике Србије, као и мишљење, односно предлог заштитника како је то требало да буде урађено.

Мишљење Повереника се до танчина поклапа са мишљењем руководства и правног тима ССП, са мишљењем које непрестано и свуда понављамо – само правоснажне пресуде говоре о томе ко је криминалац, и у том случају радни отказ престаје по сили закона. А таквима, правоснажно осуђеним на казне дуже од 6 месеци затвора, сасвим логично, не следи ни отпремнина. Овако данас имамо ситуацију да нам под хипотеком криминалаца одлазе поштени људи, без мрље у каријери, они против којих је неко тек поднео кривичну пријаву и чија кривица тек треба да се утврди. А под истим условима одлазе и заиста нечасни полицајци, и при томе буду награђени отпремнином.

Али, шта знамо ми и шта зна заштитник Јанковић, када су начелници направили спискове по свом нахођењу, по својим личним анимозитетима према одређеним запосленима, вођени нетрпељивошћу према непослушнима и онима који „имају кичму“. Још горе од тих поступака представника послодавца, поступили су репрезентативни синдикати, који су стављањем својих потписа на записник и препоруке Комисије МУП, дали и свој пристанак и легитимитет незаконитом и неправедном отпуштању запослених у МУП. 
Комисија МУП је прегледала само око 700 уручених решења, а по достављеним представкама репрезентативних синдиката. Остали људи их нису занимали. Рад Комисије послужио је да се са листе прекобројних скину „своји људи“ и прикупи по нека нова приступница! Да је неправедно отпуштање запослених, за њих, већ заборављена ствар говори и јучерашњи дан. На редовном месечном састанку у Кабинету МУП један синдикат се није ни појавио а други је имао ургентнија питања да постави. Судбине стотина људи нису им биле приоритет. Од велике галаме и громогласно најављиваних протеста, штрајкова глађу, чега већ све, не остаде ништа.
Синдикат српске полиције није репрезентативан, није ни био део Комисије, те стога није био у прилици да пресудно утиче на преглед свих решења на пословима „анализе ризика“, мада смо то захтевали у допису упућеном Комисији, 24. децембра 2015. године: Комисији за анализу решења: Прегледајте све по својој савести! Обратили смо се дописом и Заштитнику права грађана Саши Јанковићу , као и Поверенику за заштиту података о личности Родољубу Шабићу који по нашем захтеву и покренуо надзор над МУП. Поднели смо и Иницијативу Уставном суду за утврђивање незаконитости  Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у МУП.
Дакле, на нашу иницијативу одазвао се господин Шабић и по службеној дужности спровео надзор над радом МУП,одазвао се и господин Саша Јанковић и своје мишљење доставио министру унутрашњих послова. Јуче се на састанку у Кабинету могло и званично чути да се од првобитне замисли и планираног начина отпуштања (без икакве отпремнине) одустало због наше иницијативе Уставном суду. Од „малог“ и нерепрезентативног синдиката и више него довољно.
Но, као што већ знате, овом Синдикату већ два пута је утврђиван статус репрезентативности и оба пута нам је захтев одбијен иако је свакоме јасно да испуњавамо све потребне законске услове! Послодавац има два репрезентативна синдиката са којима одлично сарађује, и трећи му не треба! Али, нажалост, запослени немају ни један репрезентативан синдикат на својој страни.
Верујемо да ће ССП у току ове године коначно изборити и тај статус, који нам одавно припада, па ће онда и запослени напокон имати један репрезентативни синдикат да их заступа и на прави начин се бори за њихове интересе!

Служба за информисање ССП

Мишљење заштитника Јанковића можете прочитати на следећем линку: Misljenje Ombudsmana o procesu racionalizacije u MUP

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!