Услови рада полиције у Новом кнежевцу

Услови рада полиције у Новом кнежевцу
Share Button

Нови Кнежевац, 09.11.2015. године, – IMG_20151109_115323Неупућен човек се лако може збунити и помислити да су фотографије приложене уз овај текст настале у некој турској вароши средином 19. века, или барем у неком напуштеном и давно заборављеном објекту, оштећеном ратним дејствима у другом светском рату!

Зидови дебљине скоро пола метра, изграђени од непечене цигле, познате као „ћерпич“. Прозори дрвени, дупли, огромни, скоро да уопште не дихтују. Висина таванице близу пет метара а пећ класична, на дрва, јако тешко загрејати просторију. Врата оштећена, извитоперена, недостаје по неко стакло на њима. Подови, недефинисаног порекла, некакав пластични застор. У главној просторији нема електричне струје нити сијалице! Ормари у стању распада…

Па, да! Напуштен објекат, и IMG_20151109_115223шта сад? Помислио би то, свако ко је неупућен у поразно стање српске полиције, и од градског живота мажен и размажен! Али, нажалост, овај опис и ове фотографије показују у којим условима раде запослени у Полицијској станици у Новом Кнежевцу. Јасно је да се не ради о турској вароши, ради се о лепом и мирном градићу на северу Баната. Али се ради и о великој бруци и тог градића али пре свега бруци Министарства унутрашњих послова!

Уз све недаће кроз које је ова држава пролазила последње две деценије, уз сву немаштину и МУП-а и локалне самоуправе, овакви услови рада у 21. веку су заиста незамисливи, али свакако и недопустиви! Са којим мотивима и каквим осећањима на посао долазе запослени у овој полицијској станици?

Кажу колеге, пре пар година је IMG_20151109_115228долазила некаква комисија, снимала услове, процењивала потребна средства, наводно су иста и одобрена. Али на томе је и остало. Да ли је променом власти, и локалне и у Министарству, дошло и до промене приоритета и опредељени новац отишао на другу страну или је комисија имала сврху да људима само пружи лажну наду и купи време, тешко је данас утврдити. То, на крају крајева, сада и није толико битно. Битно је изнова анимирати одговорне у Министарству и у локалној самоуправи, да пронађу начин и издвоје новчана средства којима би услове рада у ПС Нови Кнежевац барем упристојили, ако не и довели до нормално потребног нивоа!

Синдикат српске полиције IMG_20151109_115336не располаже новчаним средствима којима би могао помоћи у уређењу радних просторија МУП, то нам уосталом и није задатак нити сврха. Али нам свакако у опису приоритета стоји обезбеђивање нормалних услова за рад свих запослених, па ћемо и убудуће алармирати јавност и указивати на све пропусте МУП-а у том смислу.

Позивамо колеге да нам шаљу фотографије из својих организационих јединица, са оваквим примерима, или нас позову у посету да се лично уверимо и фото-документујемо услове рада, и ту документацију проследимо надлежнима!

Овом приликом вам стављамо на увид и фотографије добијене од колеге из Полицијске бригаде у Београду, који нам је доставио фотографије направљене у службеном комби возилу којим припадници те јединицие излазе на интервенцију. Сматрамо да би сваки коментар био сувишан, неадекватна свака друга реч осим – срамота!

Служба за информисање
Миле Лазаревић

pb1 pb2 pb3 pb4 pb5 pb6 pb7 pb8

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!