Владимир Ребић је нови директор полиције

Владимир Ребић је нови директор полиције
Share Button

Ужице, 19.12.2016. године, – Председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић упутио је данас честитку господину Владимиру Ребићу на именовању за директора полиције, након што је званично саопштено да га је Влада Републике Србије именовала на данашњој седници. Тиме су се процене упућених у дешавања у српској полицији, који су од старта господина Ребића прогласили за фаворита за функцију директора полиције, показале тачним.

Владимир Ребић рођен је 9. јануара 1967. године у Ужицу. Средњу правно–биротехничку школу завршио је у том граду, a 1991. године дипломирао је на Правном факултету у Београду.

У Министарству унутрашњих послова ради од августа 1992. године, а почео је у тадашњем Секретаријату унутрашњих послова у Ужицу, где је радио на инспекцијским и управним пословима безбедности саобраћаја. Од 1996. до 2002. године обавља послове шефа Одсека за инспекцијске и управне послове СУП-а Ужице, након чега прелази у Управу саобраћајне полиције да ради на обуци саобраћајне полиције.

Јануара 2010. године постаје заменик начелника Управе саобраћајне полиције и у нарадне четири године координира активности саобраћајне полиције на доношењу подзаконских аката у циљу имплементирања новог Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

За начелника Управе саобраћајне полиције именован је 20. јуна 2014. године, а захваљујући постигнутим резултатима и одличном професионалном раду именован је и за вршиоца дужности директора полиције.

Директор полиције изјавио је данас, након што га је Влада Републике Србије званично поставила на ту функцију, да очекује да полиција у наредном периоду настави беспоштедну борбу против свих видова криминала и да разултати буди добри, као током ове године.

„Приоритетни задаци МУП-а биће свакако борба против организованог криминала и корупције, трговине наркотицима, као и спречавање евентуалног тероризма. Имајући у виду да организовани криминал и тероризам представљају највећи безбедносни изазов у свету, па самим тим и у Србији, морамо имати адекватне механизме да на то одговоримо“ рекао је Ребић и додао да ће фокус бити и на сузбијању породичног и вршњачког насиља, као и насиља на спортским приредбама.

Честитка председника ССП Лазара Ранитовића:dopis-direktoru

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!