Obaveštavamo članove Sindikata srpske policije da su pripreme za jubilarnu desetu Policijadu „Zlatibor 2017“ u punom jeku. Ova sportska manifestacija koja je kroz godine postala zaštitni znak našeg sindikata, po prvi put biće dvodnevna i održana u petak i subotu 16. i 17. juna na sportskim terenima širom prelepe planine Zlatibor.

Srebrna olimpijka, Tijana Malešević, otvorila je prošlogodišnju manifestaciju.

Ove godine sa nama će se družiti naši dragi gosti, koleginice i kolege iz Sindikata policije Slovenije i Alijanse “Sigurnost” iz Bugarske. Takođe, naši gosti će ove godine biti i sindikalci iz Samostalnog sindikata putara Srbije, iz sindikata duge tradicije, koji je prepoznao SSP kao istinskog borca za radnička prava zaposlenih.

Moramo naglasiti da kada neko spomene radničke sportske igre u Ministarstvu unutrašnjih poslova, svi odmah pomisle na POLICIJADU u organizaciji Sindikata srpske policije. A zašto je to tako najbolje govore sledeće činjenice:

– Ovo će biti 10. po redu „Policijada“;
– Oko 800 je očekivani broj učesnika i gostiju;
– 12 je broj zastupljenih sportskih disciplina u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Masovan odziv članova, kao i veliko interesovanje za učešće kod ostalih zaposlenih u MUP, definitivno otklanja dilemu, ako je uopšte i postojala, o opravdanosti organizovanja sportsko-zabavnih manifestacija u periodu kada svi radnici u Srbiji, pa i svi zaposleni u MUP, svakodnevno gube svoja radna prava izborena još pre stotinak godina. Uspomene sa prošlogodišnje, ozarena lica koleginica i kolega na svakoj do sada održanoj Policijadi, je ono što nam ne dozvoljava da posustanemo i prekinemo tradiciju. „Policijada“ je zaštitni znak SSP, ali je odavno postala i simbol celog MUP. Jedinstvena je prilika za privremeni beg od surove stvarnosti, kratkotrajno opuštanje i druženje policajaca, vatrogasaca, žandarma, kuvarica i svih drugih radnika MUP, čija su zanimanje izuzetno stresna.

Podsećamo da je i dalje na snazi ranija odluka rukovodstva Sindikata srpske policije da zbog velikog interesovanja radnika MUP, mogućnost učestvovanja u sportskim disciplinama na „Policijadi“ imaju samo članovi našeg sindikata. Takođe, podsećamo vas da svi zaposleni imaju pravo na plaćeno odsustvo sa rada zbog učešća u sportskim takmičenjima u organizaciji sindikata a u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom.

Za sve učesnike policijade obezbeđene su majice sa obeležjima sindikata, večera prvog dana a drugog dana manifestacije sendviči za doručak, užina u toku dana i svečana večera uz neograničeno piće. Dužni smo podsetiti i one nedobronamerne, kojih nažalost uvek ima, da celu manifestaciju finansiraju donatori i sami učesnici plaćanjem kotizacije za učešće. Novac od sindikalne članarine ne koristi se za ovo druženje!

Nagrade za najuspešnije pojedince.

Žrebanje (izvlačenje) po sportskim disciplinama predviđeno je za 15. jun u 18,00 časova a raspored će biti istaknut na oglasnim tablama i podeljen svim kapitenima ekipa.
Sportske discipline koje će ove godine biti na policijadi su:
• Mali fudbal
• Basket
• Šah
• Ribolov
• Streljaštvo (vazdušnom puškom)
• Odbojka
• Rukomet
• Nadvlačenje konopca
• Tenis
• Pikado
• Trčanje
• Stoni tenis

Ove godine, po prvi put, imaćemo i promociju sportske discipline „Air soft“ koju će održati kolege iz Udruženja ljubitelja taktičkih, ekstremnih i Airsoft sportova A.S.K.A. iz Lazarevca.

Turistička organizacija „Zlatibor“ obezbediće vodiče za obilazak Zlatibora i okoline. Učesnici Policijade koji se ne takmiče u nekoj od disciplina imaće mogućnost da obiđu atraktivne turističke destinacije kao što su etno selo Sirogojno, Stopića pećina i vodopade u Gostilju. Sve je ovo besplatno u organizaciji našeg sindikata samo je takođe obavezna blagovremena prijava za kolege „turiste“ radi uspešne organizacije.

Podsećanja radi, na devetoj po redu Policijadi prošle godine 750 članova SSP. Nakon celodnevnih sportskih takmičenja i turističkih obilazaka usledilo je druženje uz muziku koje potrajalo do duboko u noć. Ljudi su bili prezadovoljni i organizacijom i uslovima koje pružaju mnogobrojna sportska borilišta. Neki su se radovali pobedama i medaljama, neki malo tugovali zbog nesrećnih poraza, ali ono što je najvažnije to je da je sve prošlo bez ijedne sportske povrede ili ma kakvog incidenta, i svi učesnici su odlazeći poneli lepe uspomene uz samo jedno pitanje „Kada će sledeća Policijada?“.

Organizacioni odbor „Policijade 2017“, sa predsednikom odbora i šefom stručne Službe za sport Slavkom Puzovićem, na čelu, očekuje da ovogodišnja manifestacija po svim kriterijumima nadmaši prošlogodišnja dešavanja, dovede veći broj učesnika, donese još više druženja i zabave kao i vredne sportske rezultate. RC SSP Užice se već dokazao kao uspešan domaćin policijada, a ovo će biti već šesta koja se održava na Zlatiboru.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su vam predsednici vaših sindikalnih grupa i regionalnih centara, kao i predsednik organizacionog odbora Slavko Puzović ( 064/800-55-20).

Šef službe za informisanje
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.