Obaveštavamo članove SSP da su pripreme za policijadu „Zlatibor 2016“ u punom jeku. Deveta po redu sportska manifestacija koja je kroz godine postala zaštitni znak našeg sindikata biće održana u ponedeljak 29.08.2016. godine na sportskim terenima širom prelepe planine Zlatibor. Prvobitno planiran datum (nedelja, 28. avgust) je izmenjen zbog odigravanja utakmice visokog rizika (Novi Pazar – Crvena Zvezda) i angažovanja velikog broja policijskih službenika.

pol153
Pehari i medalje za najuspešnije

I pored toga što se neki sindikati hvale kako organizuju „najmasovnije sportske manifestacije u čak 6 disciplina sa oko 600 učesnika, i to pete po redu“, mi to nećemo demantovati, samo ćemo izneti neke činjenice vezane za našu predstojeću sportsku manifestaciju:
– 9. po redu „Policijada“;
– 1000 je očekivani broj učesnika i gostiju;
– 12 je broj zastupljenih sportskih disciplina

Rukovodstvo sindikata je poslednjih nekoliko godina u stalnoj dilemi o opravdanosti organizovanja sportsko-zabavnih manifestacija u ovom periodu kada svi radnici u Srbiji, pa i svi zaposleni u MUP, svakodnevno gube svoja radna prava izborena još pre stotinak godina. Ali, kada se setimo masovnosti i ozarenih lica koleginica i kolega na svakoj do sada održanoj Policijadi, dileme nestaju, tako da je i ove godine odluka o održavanju manifestacije bila jednoglasna. „Policijada“ je zaštitni znak ovog sindikata, jedinstvena je prilika za privremeni beg od surove stvarnosti, kratkotrajno opuštanje i druženje policajaca, vatrogasaca i drugih radnika MUP, čije je zanimanje izuzetno stresno.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane koji žele da učestvuju da na vreme požure sa prijavama preko svojih sindikalnih grupa. Ove godine krajnji rok za prijave je 23. avgust, koji je optimalan za finalne dogovore i besprekornu organizaciju čitave manifestacije. I dalje je na snazi ranija odluka rukovodstva Sindikata srpske policije je da zbog velikog interesovanja radnika MUP, mogućnost učestvovanja u sportskim disciplinama na “Policijadi” imaju samo članovi našeg sindikata. Takođe, podsećamo vas da svi zaposleni imaju pravo na plaćeno odsustvo sa rada zbog učešća u sportskim takmičenjima u organizaciji sindikata a u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom.

Za sve učesnike policijade pol152obezbeđene su majice sa obeležjima sindikata, sendvič za doručak, užina u toku dana i svečana večera uz neograničeno piće.

Plan i program:
Dolazak i skup takmičara je do 08:00 časova ispred dečijeg odmarališta “Sunčani breg”, nakon toga je organizovan prelazak na košarkaške terene, gde je svečano postrojavanje koje se obavlja po azbučnom redu naziva RC i zajedničko fotografisanje. Pano sa imenom RC nosi takmičar koga odredi vođa RC.
08:30 Svečano postrojavanje i otvaranje 7. policijade SSP “Zlatibor 2016” uz intoniranje svečane pesme.
09:30 Početak takmičenja
18:00 Završetak takmičenja i prelazak u objekat za svečanu večeru
19:00 Proglašenje pobednika takmičenja po disciplinama i dodela nagrada
20:00 Svečana večera i muzički program do 01:00 čas.
Žrebanje (izvlačenje) po sportskim disciplinama predviđeno je za 28. avgust u 18 časova. Sastanak takmičarskih komisija je u 20 časova u sali pres centra dečijeg odmarališta “Sunčani breg”. Sastanak organizacionog odbora je u 21 čas u sali pres centra dečijeg odmarališta “Sunčani breg”.
Sportske discipline koje će ove godine biti na policijadi su:
• Mali fudbal
• Basket
• Šah
• Ribolov
• Streljaštvo (vazdušnom puškom)
• Odbojka
• Rukomet
• Nadvlačenje konopca
• Tenis
• Pikado
• Trčanje
• Stoni tenis

pol154
Dobitnici medalja za hrabrost i junaštvo.

Turistička agencija „Zlatibor“ obezbediće vodiče za obilazak Zlatibora i okoline. Učesnici policijade koji ne učestvuju u nekoj od disciplina imaće mogućnost da obiđu atraktivne turističke destinacije kao što su etno selo Sirogojno, Stopića pećina i vodopade u Gostilju. Sve je ovo besplatno u organizaciji našeg sindikata samo je takođe obavezna prijava do 23. avgusta i za kolege “turiste” zbog blagovremene organizacije.

Podsećanja radi, na devetoj po redu policijadi prošle godine u Novom Sadu učestvovalo je oko 850 članova SSP. Policijadu “Novi Sad 2015” otvorio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Milosav Miličković. Nakon celodnevnih sportskih takmičenja i turističkih obilazaka usledilo je druženje uz muziku koje potrajalo do duboko u noć. Ljudi su bili prezadovoljni i organizacijom i uslovima koje pružaju mnogobrojna sportska borilišta u novom Sadu. Neki su se radovali pobedama i medaljama, neki malo tugovali zbog nesrećnih poraza, ali ono što je najvažnije to je da je sve prošlo bez ijedne sportske povrede ili ma kakvog incidenta, i svi učesnici su odlazeći poneli lepe uspomene uz samo jedno pitanje “Kada će sledeća policijada?”.

Organizacioni odbor “Policijade 2016.”, sa predsednikom odbora i šefom stručne Službe za sport Slavkom Puzovićem, na čelu, očekuje da ovogodišnja manifestacija po svim kriterijumima nadmaši prošlogodišnja dešavanja, dovede veći broj učesnika,donese još više druženja i zabave kao i vredne sportske rezultate. RC SSP Užice se već dokazao kao uspešan domaćin policijada, a ovo će biti već 5 koja se održava na Zlatiboru.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su vam predsednici vaših sindikalnih grupa i regionalnih centara, kao i predsednik organizacionog odbora Slavko Puzović ( 064/800-55-20).

Šef službe za informisanje
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.