Skip to main content

ДОПИС МИНИСТРУ – ЕУРОПРАЈД И ПОРОДИЧНА ШЕТЊА


Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Кабинет министра
министру, господину Александру Вулину –

 

Поштовани господине министре,

У протеклих недељу дана услед наговештаја одржавања „Еуропрајда“ и „Породичне шетње“  и поред донетог Решења о забрани окупљања, у циљу заштите безбедности грађана и имовине, повећан је степен приправности и ангажовања припадника МУП-а.

С обзиром на то да у суботу, 17.09.2022. године у Београду, постоји могућност недозвољеног окупљања учесника са изразито супротстављеним ставовима, ради обезбеђења и спречавања евентуалног нарушавања ЈРМ-а, ангажовано је велики број припадника МУП-а из свих делова Србије. Овакав вид спец犀利士
ифичних и ризичних ангажовања захтева већи степен психофизичког оптерећења у раду. Узимајући у обзир дужину пута, радно време које ће бити дуже до 12 часова са прековременим радом, отежане услове под којима ће даноноћно бити на ногама под опремом и ризик по безбедност, предлажемо Вам да се свим ангажованим припадницима МУП-а за дан 17.09.2022. године у Београду:

– линеарно увећања коефицијент плате за 20 % и/или;
– исплати посебна накнада за рад под отежаним условима која не може бити нижа од 1.800 динара по дану ангажовања;

Очекујемо да ћете наградити труд и рад колега и колегеница, који ће и овог пута, стављајући на страну своја лична уверења, мишљења и осећања, свој посао обавити максимално професионално, уз једнако поштовање свих загарантованих права и слобода грађана.   

Многи припадници МУП-а, са посебним освртом на припаднике Жандармерије, у времену од 25.08.2022. до 05.09.2022. године налазили су се у стању дежурства, приправности и теренског ангажовања по више основа због познате ситуације око АП КиМ. У вези тога предлажемо да се ангажованим припадницима МУП-а у том периоду, у складу са радним ангажовањима на терену и отежаним условима исплати посебна накнада за рад на специфично безбедносним пословима, под отежаним условима.

Синдикат српске полиције поздравља Ваше напоре који су усмерени ка адекватном вредновању рада запослених у МУП-у.

С поштовањем,
Ужице, 16.09.2022. године

Председник Синдиката српске полиције
Лазар Ранитовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ