Beograd 12. januar 2019. godine – Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Jedna od tema su nove mere države kada je u pitanju sistemska borba protiv kriminala i korupcije, odnosno pooštravanje kaznene politike prema izvršiocima najtežih krivičnih dela.

Sindikat srpske policije pozdravlja i maksimalno podržava odlučnost i težnje državnog vrha u cilju obračuna sa organizovanim kriminalom, korupcijom, nasiljem… Kroz profesionalni angažman, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pored drugih pripadnika bezbednosnih službi, svakodnevno doprinose ovoj borbi o čemu svedoče brojne akcije koje su uspešno okončane velikim zaplenama oružja i eksplozivnih sredstava, droge, akcizne robe kao i lišenjem slobode izvršilaca krivičnih dela.

Jedan od glavnih zahteva sindikata jeste težnja za pooštravanjem kaznene politike naročito kada su u pitanju krivična dela napada na službeno lice u vršenju poslova bezbednosti  o čemu je SSP u prethodnom periodu pisao, naročito kada bi se dogodili napadi ovakve prirode kako na policijske službenike tako i na druge predstavnike države kao što su: sudije, tužioci, advokati, lekari itd.

Mi smo ti koji su brana kriminalu i bezakonju i ukoliko nismo zaštićeni (ne samo kroz odredbe zakona već kroz strogu, a ne blagu primenu kaznene politike) o čemu je upravo predsednik govorio, onda retko ko se može osećati bezbedno.

Posebno smo zadovoljni što je državni vrh očito saslušao kako savete struke tako i javnog mnjenja čime je pokazano državno jedinstvo oko maligne pojave koja preti svakome demokratskom društvu. Svi zajedno dajući doprinos sigurni smo da ćemo zabeležiti najbolje rezultate i zadati odlučujući udarac kriminalu i korupciji.

Služba za informisanje

Boban Đorđić

Comments

  1. Zakon koji regulise kaznjavanje na UOSL postoji od veka i pamtiveka, samo sto mi nemamo sudstvo koje ce sprovesti i doneti adekvatnu kaznenu meru. Tako da ne pisite kao da u zakonu ne stoji i ne postoji napad na UOSL, vec se dodvorite ministru i po tom pitanju da se izvrsi pritisak na pravosudje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.