Pančevo, 28.06.2017. godine, – Veliki nacionalni praznik Vidovdan obeležio je i Regionalni centar Sindikata srpske policije u Pančevu. U organizaciji Srpskih ratnih veterana Pančeva i Udruženja ratnih vojnih invalida Pančeva izvšeno je polaganje venaca na spomenik palim borcima postavljen u centralnom gradskom parku.

Spomenik je pre godinu dana postavljen u slavu palih boraca iz Pančeva, koji su tokom ratova devedesetih braneći svoju državu dali ono najvrednije što su imali – svoje živote. Na spomeniku su ispisana imena poginulih vojnika i policajaca, koji su i ovde, baš kao što su bili u životu i ratu, zajedno, jedni uz druge.

Pored predstavnika udruženja boraca i veterana, juče su sa nama bili članovi porodica poginulih junaka. Ispred SSP cveće je položio naš istaknuti aktivista Nebojša Ristić, uz prisustvo zamenika predsednika sindikata Mila Lazarevića. Predsednik podružnice Srpskih ratnih veterana u Pančevu, gospodin Oliver Antonić, obratio se kraćim govorom u kojem okupljenima zahvalio na dolasku, čime su iskazali poštovanje poginulim herojima.

Nažalost, još jednom se pokazalo da država brzo zaboravlja one kojih više nema, a koji su je zadužili svojim životima, pa tako juče kod spomenika nije bilo načelnika niti bilo kog drugog predstavnika Policijske uprave u Pančevu, ali ni  predstavnika Vojske Srbije iz Pančeva. Još veću kritiku zaslužuje i još veću sramotu predstavlja odsustvo predstavnika drugih policijskih sindikata, kojima su usta puna gordosti i samohvale o svojoj veličini i zaštiti kolega.

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.