Beograd, 13.4.2017. godine, – Danas je Komisija za proveru ispunjenosti uslova za dodelu solidarne pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, sudeći prema izveštajima, održala dva odvojena sastanka sa reprezentativnim sindikatima:

– Na prvom sastanku održanom sa Nezavisnim sindikatom policije, rečeno je da će novca biti skoro pa u izobilju, da će svi zahtevi biti rešeni u najkraćem mogućem roku, a novac stiže jako brzo, evo, samo što nije…

– Na drugom sastanku, održanom sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije, rečeno je da novca nema, da se mora štedeti, ako bude ušteda biće i pomoći za zahteve iz prošle godine, a da 2017. nije uopšte u planu…

Naravno, Komisija je održala jedan zajednički sastana k sa predstavnicima oba sindikata, ali izveštaji sindikata su takvi da se stiče utisak da oni nisu bili na istom sastanku i razgovarali sa istim predstavnicima poslodavca.

Neverovatno zaista, ali mi verujemo da je istina, kao i uvek, negde na sredini. Ovakve stvari samo potvrđuju naše tvrdnje da je zaposlenima u MUP pod hitno potreban treći reprezentativan sindikat, koji će ih na pravi način zastupati pred poslodavcem i realno i pravoremeno ih izveštavati, ma koliko gorke vesti bile!

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.