Povodom teksta koji je juče objavljen u dnevnom listu „Alo“ pod naslovom: MUTNE RADNJE U BEOGRADSKOJ POLICIJI: Kod šefa „isplivao“ ukradeni pištolj!, neophodno je pojašnjenje. Naime, SSP saznaje, iz prve ruke, da se nikako ne radi o policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd, niti nekom „šefu“ u toj upravi. Pouzdano znamo da se radi o načelniku jednog Odeljenja koje formacijski pripada istoimenom Sektoru pri sedištu MUP. Dakle navedeni „ljubitelj vatrenog oružja“ nije radnik PU za grad Beograd, te je taj tekst nepotrebno bacio senku na tu upravu u celini.

Radi potpunijeg uvida u incident prenosimo celi tekst sa sajta „Alo“, objavljenog u potpisu E.S.


Radnik jedne beogradske policijske stanice prijavio je prošle nedelje svojim kolegama da mu je obijena službena kaseta i da mu je ukraden službeni pištolj! Slučaj je dobio na težini kada je nestalo oružje bez ikakvog objašnjenja i mimo procedure pokušao da mu vrati njegov pretpostavljeni!

– Kada je primetio krađu, pozvao je dežurnog policajca i zajedno su konstatovali da je kaseta otvorena. Jedino što je nedostajalo iz nje bio je službeni pištolj. Odmah je napravljen zapisnik, koji je predat pisarnici – objašnjava sagovornik „Alo!”.

On ističe i da je mehaničar, osim zapisnika, ceo slučaj prijavio i inspektorima u područnoj policijskoj stanici, koji su započeli istragu kako bi utvrdili ko je odneo njegovo oružje.

nestanak-oruzja-1
– Kako je istraga krenula početkom ove nedelje, tako ga je načelnik odeljenja pozvao kod sebe u kancelariju. Prvo ga je pitao zašto je službeni pištolj držao u kaseti, a ne kod kuće. Kada mu je odgovorio da kod kuće nije imao dobre uslove za čuvanje i da je mislio da je oružje bezbedno u službenim prostorijama i službenoj kaseti, šef mu je rekao da će mu vratiti oružje. Međutim, nije želeo da objasni kako se pištolj našao kod njega, pa su tada između njih počele da sevaju varnice. Revoltiran, mehaničar je odbio da preuzme oružje, uz objašnjenje da nije siguran da pištolj u međuvremenu nije korišćen u kriminalne svrhe. Tražio je da se ispoštuje procedura, a te reči su toliko iznervirale njegovog šefa da mu je zapretio da će ga on lično zapamtiti i uz psovke ga izbacio iz kancelarije – prepričava ovaj nesvakidašnji događaj naš sagovornik.

Mehaničar je ceo slučaj predstavio i Odeljenju za kontrolu zakonitosti u radu u policijskoj upravi Beograd i u Upravi policije.

Svi da vrate oružje

Sagovornik „Alo!” objašnjava da su tokom NATO bombardovanja i mehaničari zaposleni u policiji zaduživali službeno oružje. Tako je oružje zadužio i mehaničar čiji je pištolj nestao iz kasete, jer je tokom bombardovanja bio raspoređen na Kosovu. Epilog ove afere juče je dobio još jednu stranu. Kako saznajemo, načelnik je nakon ovog skandala naredio da svi mehaničari dođu kod njega i vrate službeno oružje.


Napominjemo da Sindikatu srpske policije često stižu pritužbe naših članova ali i drugih zaposlenih na rad tog načelnika i da ćemo skupljeni materijal najpre ustupiti novopostavljenoj načelnici u ministarstvu, a ukoliko to ne bude dovoljno, dostavićemo ga i Sektoru unutrašnje kontrole MUP. Potrebno je reći da incidenti sa tim gospodinom nisu počeli u skorije vreme, već da se njegova osionost proteže nekoliko godina unazad.

Tekst u originalu možete da pogledate na sledećem linku: Kod šefa “isplivao” ukradeni pištolj!

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.