Aleksinac, 29.11.2019. godine – U organizaciji Sindikata srpske policije – Sindikalne grupe OŽ Niš, u Sportskoj hali u Aleksincu sa početkom u 10:00 časova održan je memorijalni turnir u malom fudbalu, pod nazivom „Heroji Žandarmerije“, posvećen svim kolegama koji su svoje živote izgubili prilikom obavljanja službenih zadataka.

Prilikom svečanog otvaranja turnira prisutnima su se obratili predsednik SG OŽ Niš Nebojša Popović, ispred SSP-a predsednik Lazar Ranitović, predstavnik Komande Žandarmerije Milosav Ivković i pomoćnik načelnika Sektora za ljudske resurse Dragan Cvetković koji je u ime Kabineta ministra pozdravio takmičare i prisutne goste. Nakon slušanja himne Srbije, odavanja pošte preminulim kolegama i pozivom igrača na fer i korektnu igru, gospodin Cvetković je svečano otvorio turnir.

Na turniru je učestvovalo 9 ekipa i to: SG OŽ Beograd, SG OŽ Kraljevo, RC Novi Sad, RC Užice, RC Čačak, RC Leskovac, SG Petrovac, RC Niš i SG OŽ Niš.

Pehar za Ferplej osvojila je ekipa RC Novi Sad, treće mesto na turniru je zauzela ekipa SG OŽ Beograd, drugo mesto ekipa RC Čačak, prvo mesto je osvojila ekipa SG OŽ Niš. Najbolji strelac Nemanja Jović (RC Leskovac), najbolji golman Mitar Račić (SG OŽ Beograd) i najbolji igrač turnira je Aleksandar Stojanović (SG OŽ Niš).

Zahvaljujemo se svim učesnicima turnira jer su svojim prisustvom pokazali da ne zaboravljaju kolege koji su svoje živote dali obavljajući službene zadatke. Posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima Kabineta ministra, Direkcije policije na čelu sa gospodinom Branislavom Simonovićem i Radne grupe za saradnju sa sindikatima koju je predstavljao gospodin Dragiša Anđelković. Oni su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju i još jednom pokazali da se ovakav vid sećanja na stradale kolege itekako poštuje u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

FOTOGRAFIJE

Služba za informisanje SSP
Milan Stamenković