Danas je jednom od napadača na kolegu Borisa Jevrosimova ukinuta mera pritvora i određeno mu kućno zadržavanje uz nanogicu! A od same mere kućnog pritvora, smešnije je samo obrazloženje postupajućeg suda:
“Mera je zamenjena iz razloga što je ovom osumnjičenom pritvor ranije bio određen samo zbog postojanja razloga uznemirenja javnosti, a utvrđeno je da je u međuvremenu opao intezitet uznemirenja javnosti zbog navedenog događaja, te ne postoji potreba za merom pritvora, već se svrha može ostvariti merom zabrane napuštanja stana – kuće. Ukazujemo i da, ukoliko osumnjičeni prekrši određenu zabranu, protiv njega može biti određena teža mera.”

Što bi naš narod rekao “svako čudo za tri dana prođe”, slegla se prašina, nastavljaju po starom! Još jednom šalju poruku – sezona lova na policajce i dalje traje! Nema lovostaja! Stoga smo bili dužni da ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanović javno postavimo nekoliko pitanja:

Ministre Stefanoviću, treba li vas podsećati na gromoglasna obećanja uz svečano fotografisanje sa vašim omiljenim sindikalcem?
Šta ste uradili od tog dana da se nešto promeni u odnosu sudova i države prema policajcima?
Jeste li podneli neku inicijativu za izmene zakona?
Organizovali neki okrugli sto na tu temu?
Pozvali stručnjake i ljude iz struke, predložili zauzimanje stava i usaglašavanje sudske prakse?

Pitanja su hipotetička, a odgovor ne očekujemo, svima je jasno – NIŠTA SE NIJE PROMENILO, OPET STE OSTALI SAMO NA OBEĆANJU!!!

Imate i lepe fotografije za uspomenu, a SSP ima obraz i čast! Mi smo bili na ulici, ispred suda! Izrazili smo negodovanje i alarmirali javnost! Nakot toga, pozvali smo vas na sastanak, tražili razgovor o načinu iznalaženja rešenja za problem, niste nas udostojili bilo kakvog odgovora. Da li nemate vremena za svoje policajce il nas smatrate nebitnima?

Ovo danas je direktna posledica vašeg odbijanja da se prihvatite rešavanja problema.

Nema veze, bili smo ispred suda, doći ćemo i ispred Vlade RS!

 Predsednik SSP
Lazar Ranitović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.