Na zvaničnom Jutjub kanalu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i na zvaničnoj Fejsbuk stranici ministra dr Nebojše Stefanovića, pre par dana objavljen je video zapis pod imenom „Rezultati MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i oružjem januar-oktobar 2017.“.

Na snimku možemo videti zanimljive fotografije načinjene na licu mesta prilikom zaplena droge i oružja ali i prilikom njihovog uništavanja, mogu se videti i cifre koje nam pokazuju broj pojedinačnih zaplena i ukupne količine zaplenjenog oružja i narkotika.

Prikazane cifre su zaista za svaku hvalu i svaki pripadnik MUP-a može i treba da bude ponosan na ostvarene rezultate u ovoj godini. Naravno, zasluge su to, pre svega, predanog rada pripadnika policije koji prikupljaju informacije na terenu. Zasluge idu i rukovodstvima Uprave kriminalističke policije i područnih Policijskih uprava koja su organizacijom posla doprineli uspešnoj realizaciji svake od brojnih akcija. Rukovodstvo Sindikata srpske policije ovom prilikom čestita i zahvaljuje se svim koleginicama i kolegama koji su dali svoj doprinos za ovako dobre rezultate.

Smatramo i da svakako treba naglasiti velike zasluge koje u borbi protiv trgovine oružjem i narkoticima ima ministar Stefanović, koji je svojim zalaganjem dao vetar u leđa službama koje rade na suzbijanju svih vidova kriminaliteta. Za takav stav i iskazanu podršku policajcima mi mu odajemo priznanje, kao i za, nešto ranije, izrečen stav da država neće tolerisati napade na policijske službenike te da će stati iza svakog policajca koji časno obavlja svoj poziv.

I u ovom video snimku možemo videti ministra Stefanovića kako kaže „Priorit MUP-a je borba protiv narko-trafikinga, nećemo stati, bićemo apsolutno posvećeni ovom poslu dok postoji i jedan narko-diler koji pokušava našu decu na ulicama Srbije!“.

Dalje u snimku možemo čuti i da je zbog trgovine narkoticima uhapšeno 432 osobe a zbog krivičnh dela u vezi sa oružjem još 78 lica i tu dolazimo do one ružnije strane medalje. Ne možemo a da ne primetimo kako svakom policajcu ostaje gorak ukus u ustima kada znatan broj tih lica ponovo sreće na ulici. Ne možemo a da se ne zapitamo koliki je, među tih 510 lica, broj napadača na policijske službenike? Koliki je broj višestrukih povratnika, izvršilaca raznih krivičnih dela, kojima suđenja traju godinama?

Svima nama je jasno da problem leži u tužilaštvima i sudovima, da nema mnogo veze sa policijom i sa MUP-om. Ostaje nam da radimo i ne gubimo nadu da će i tome jednom doći kraj. Da će kriminalci početi da bivaju osuđeni na zakonom propisane kazne zatvora, da im neće iznova i iznova pronalaziti olakšavajuće okolnosti i izgovore radi osuda na kazne koje su vređanje rada policajaca ali i zdravog razuma svih građana Srbije.

Do tada, rukovodstvo Sindikata srpske policije će nastojati da u razgovoru sa ministrom obezbedi još bolje uslove za rad i veću bezbednost svakog pojedinca.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.