Živimo u vremenu gde se, nažalost, brzo zaboravljaju dobri ljudi i dobre stvari. Znamo, a i svedoci smo da na mnoge naše kolege, nakon odlaska u zasluženu penziju, svi zaborave. Međutim, da ne bude sve tako crno u ovoj našoj lepoj Srbiji, pobrinuo se, već treću godinu zaredom, gospodin Vlado Glođović, načelnik PS Vrbas.

Naime, uvaženi gospodin načelnik praktikuje da svake godine, simbolično 13. maja, organizuje sastanak sa kolegama penzionerima koji su radni vek proveli u PS Vrbas i pošteno i časno služili građanima. Elem, taj datum za naše nekadašnje kolege ima poseban značaj, jer se svojevremeno slavio kao Dan bezbednosti.

Na temu okupljanja bivših kolega, gospodin Glođović kaže sledeće:

Najpre šaljem našim dragim kolegama penzionerima pozivnice putem patrole. Za datum smo simbolično odabrali 13. maj, kojeg stariji pamte kao Dan bezbednosti. Najčešće prisustvuju grupe od 80 do 110 penzionera. Prvo, izlazimo na groblje, kako bismo položili vence preminulim kolegama, a uz pratnju uniformisanih policijskih službenika. Oni sprovode naše penzionere u salu, gde održavamo radni sastanak, u prisustvu predsednika SO Vrbas. Tada se dodeljuje prigodan poklon nekom od penzionisanih kolega za doprinos u službi. Nakon sastanka, obavezan je koktel, gde se evociraju uspomene na srećnija vremena i prave se planovi za buduće skupove ovakvog tipa. Na kraju, najstarijima je uz pomoć patrola obezbeđen siguran povratak svojim kućama.“

Podsećamo da je na desetoj jubilarnoj Policijadi „Zlatibor 2017“, plaketu dobar oficir, upravo dobio gospodin Vlado Glođović. Pored redovnih poslova koje obavlja kao načelnik PS Vrbas, nekada proslavljeni fudbalski sudija, koji je pravdu delio širom Srbije, ali i Evrope, sada je jedini predstavnik „security UEFA“ sa Balkana. Njegov zadatak je da brine o bezbednosti učesnika fudbalskih utakmica visokog rizika.

Gospodine Glođoviću, svaka Vam čast, duboki naklon!

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.