Predsednik Sindikata srpske policije, gospodin Lazar Ranitović, uputio je danas dopis ministrom u kojem izneo predlog za hitan sa delegacijom SSP:

Kao što ste upoznati, Sindikat srpske policije je juče u Novom Sadu ispred zgrade sudova i tužilaštava održao protest zbog učestalih napada na policijske službenike i (pre)blagu kaznenu politiku prema napadačima. Protestovali smo i protiv davanja medijskog prostora kriminalcima i njihovog veličanja.

Protest je bio način da se alarmira javnost i da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. Ali, svesni da se ovakvi ozbiljni društveni problemi ne rešavaju na ulici, već institucionalno, nakon protesta sastali smo se sa nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija u Novom Sadu. To je ipak bio sastanak samo sa jednim „ogrankom“ pravosuđa, a rešavanje problema blage kaznene politike prema napadačima na policijske službenike zahteva razgovore na višem nivou, pre svega sa Vama, kao čelnikom ministarstva unutrašnjih poslova, sa ministarstvom pravde, sa Državnim većem tužilaca, sa Visokim savetom sudstva i, naravno, sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, kao najvišom sudskom instancom u Srbiji, a čija pravna mišljenja i stavovi umnogome određuju i faktički obavezuju postupanja tužilaca i sudija.

U tom cilju predlažemo da što pre, a u skladu sa Vašim radnim obavezama, ovim povodom zakažete sastanak sa predstavnicima Sindikata srpske policije.

Osim ove problematike predlažemo da druga tema sastanka bude i primena Zakona o policiji, odnosno predlozi izmena i dopuna Zakona o policiji.

Dopis ministru možete preuzeti i u PDF formatu OVDE

Ministru - zahtev za sastanak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.