Policajci na ulici svakodnevno biju bitku, najpre samim sa sobom, pa onda sa kriminalcima. Suočeni su sa nesporno visokim nivoom stresa. A podrške skoro niodkuda. Naš poslodavac, naša država, naši političari  i javnost, morali bi da nam daju bolju podršku i da cene žrtvu koju podnose svi oni koji nose značku!

Opasnost je nešto kroz šta policajci, kao sprovodioci zakona, prolaze svakog dana. Prati ih neizvesnost da li će se uopšte vratiti sa posla tog dana. Takođe, to su i strahovi koje imaju porodice dok svoje voljene ispraćaju na posao. To je nešto na šta su svi spremni. Jednostavno, opasnost, stres i neizvesnost – to je deo poziva policijskog službenika.

 (Upozoravamo vas da video sadrži potresne scene, a ovaj tekst je i napisan kao reakcija na njega.)

Pored preživljavanja straha i brige da će ga neka budala, bolesnik, ubiti iz krajnje bezveznog razloga, sprovodeći zakon policajac mora da sluša, od naizgled poštenih građana, gluposti kao što su “od mog poreza primaš platu.” A, ti zlonamernici, zaboravljaju da i policajci plaćaju porez kao i svi oni. Zar bi trebalo da policajci kažu “mi smo samozaposleni.”? Ti “pošteni”, ali i zavidni ili zluradi, građani, često nisu svesni nepravde koju čine i uvrede koju šalju onima koji brinu za njihovu bezbednost.

Molimo vas, sve one koji se nepromišljeno žale na plate koje primaju, a koje su više nego bedne, ili na beneficije koje policajci navodno imaju, a koje su praktični izgubili već davno, naterajte da ponovo pogledaju priloženi video zapis, i valjda onda neće imate obraza da se i dalje žale.
Šef službe za informisanje
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.