PRIBOJ – Tokom dana dok je pisan tekst o ponovnom napadu na imovinu policijskih službenika u Priboju je došlo do napada na kolegu S.M. koji je u civilu van radnog vremena napadnut dok je šetao gradom sa prijateljicama. Kolega je napadnut od strane Z.S. iz Priboja sa leđa gde je tom prilikom zadobio jak udarac u predelu potiljka usled čega je pao na zemlju, a zatim je zadobio više udaraca nogama po glavi i telu. Tom  prilikom su kolegi nanešene telesne povrede usled kojih je hospitalizovan i zadržan u zdravstvenoj ustanovi. Još uvek se utvrđuje stepen zadobijenih povreda. Ono što je nedvosmisleno utvrđeno radi se o napadu kao vidu revolta i osvete zbog postupanja prema Z.S. u prethodnom periodu kada je izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz čl. 23. Zakona o javnom redu i miru. Dakle, kolega je napadnut samo zbog toga što je radio svoj posao, postupao profesionalno i u skladu sa zakonom. Prema saznanjima do kojih smo došli svim kolegama koji su postupali tada prilikom izvršenja krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti,  je na neposredan način prećeno da se neće na tome završiti da bi danas došlo do opisanog napada na kolegu S.M.  

Pravovremenom reakcijom kolega i starešina Policijske stanice Priboj lice je pronađeno i lišeno slobode, a od strane Osnovnog javnog tužioca određena je mera zadržavanja do 48 časova. Sindikat srpske policije koristi priliku da pohvali pravovremenu reakciju tužilaštva, a ostaje nada da će nakon isteka zadržavnja od strane sudije za prethodni postupak biti određen pritvor napadaču!

Tokom dana, takođe na teritoriji PS Priboj prilikom intervenisanja i postupanja policijski službenik je ujeden od strane izgrednika kojom prilikom je nadležni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom delu Napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. KZ. U ovoj situaciji takođe je neophodno pohvaliti rad tužilaštva koji ocenjujemo visokoprofesionalnim, nepristrasnim i u skladu sa zakonom. Smatramo da je to jedini način reakcije države i njenih institucija i nadamo se da će i ostala tužilaštva i sudovi slediti ovakav pozitivan primer.

Ono oko čega izražavamo bojazan kao sindikalna organizacija koja se bavi zaštitom prava zaposlenih u MUP-u jeste činjenica da se na teritoriji PS Priboj u poslednje vreme pojavio veći broj grafita na fasadama zgrada na prometnim javnim mestima sa pretećim porukama policijskom službeniku koji je imao izuzetne rezultate rada kada je u pitanju pronalazak, zaplena i privođenje odgovornih zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Prethodno je kolega već napadnut kojom prilikom je zadobio telesne povrede i bio odsutan sa rada (bolovanje). Nakon oporavka ponovo je nastavio sa izuzetnim rezultatima kada su u pitanju pronalaženje i privođenje lica koja se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opijata. Zahtevamo od tužilaštva da pokrene istragu povodom grafita pretnji koji su se pojavili, a od kolega da preduzmu mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska lica koja su pisali grafite.

 

Služba za informisanje

Boban Đorđić

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.