Не осуђујте нас без суда!!!

Нико није крив док то суд не утврди правоснажном пресудом! Па ни полицајац! Немојте се играти са безбедношћу грађана.

Не осуђујте нас без суда!!!
Share Button

Ужице, 09.03.2016. године, – Председник Синдиката српске полиције данас је, министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу, упутио допис поводом примене члана 172. Закона о полицији.

У допису је, по ко зна који пут, указано на сву нелогичносто тог члана закона, на његову неуставност и несагледиве последице које његовом применом могу настати и за полицијске службенике као појединце, али и за службу у  целини. Наиме, постоји велика вероватноћа да би дословна примена оспореног члана закона допринела општем стању страха код већине полицијских службеника, паду морала и одлучности, њиховом оклевању приликом интервенција на терену  и слабијој целокупној ефикасности Министарства унутрашњих послова.

Желимо да верујемо у то да ће министар Стефановић разумети разлоге и бојазан полицајаца, те пронаћи начин да се избегне потпуна примена појединих одредби наведеног члана 172. ЗОП. За праву и потпуну декриминализацију полиције увек има времена, нема потребе сећи преко колена кршењем основних људских права.

Уколико тог разумевања не буде, ССП ће предузети конкретне кораке којим ће показати, и министру и јавности, степен незадовољства и забринутости полицијских службеника за своју судбину и егзистенцију чланова својих породица. Нећемо скрштених руку дозволити даљу деградацију полицијског позива и понижавање полицајаца.

Допис можете погледати овде:

ministru 172 (1) ministru 172 (2)

Служба за информисање ССП

Коментари:

Коментар

Морате бити пријављени да бисте оставили коментар Пријави се!