Sombro, 14.9.2016. godine, –  Predsednik Regionalnog centra Sombor Sindikata srpske policije, Boban Đorđić, u ime sindikata je podneo Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka, načelniku Policijske uprave u Somboru, protiv dvojice starešina od kojih je jedan zamenik komandira PS Apatin, a koja nema postavljenog komandira.

Naime, protiv policijskog službenika PS Apatin, zamenik komandira podneo je Zahtev za pokretanje disciplinskog postupka zbog toga što nije nosio u toku službe formacijske borbene patike, a koje su mu male, iako je predhodno kao neposredni starešina upoznat sa ovim problemom zaposlenoga a zaposleni je o navedenom sačinio i odgovarajući akt. Umesto da preduzme mere i radnje kako bi tesnu obuću zamenio za adekvatnu, zamenik komandira na krajnje drzak i perfidan način prvom prilikom odlazi zaposlenom u instruktivno-kontrolnu delatnost, zatiče ga u neformacijskoj obući (obući koju poseduje zaposleni privatno) i odlučuje da podnese Zahtev za pokretanje disciplinskog postupa, a načelnik PU Sombor, donosi Zaključak čime je pokrenut disciplinski postupak protiv zaposlenog kojom prilikom je kažnjen OPOMENOM! Da tu nije kraj bahatosti i bezobrazluku govori činjenica da je zamenik komandira PS Apatin tokom kontrolne delatnosti fotografisao policijskog službenika u privatnoj obući, te je u prilog zahtevu sačinio „foto-dokumentaciju“ overivši je svojeručnim potpisom!

Sindikat srpske policije se pita dokle doseže samovolja pojedinih rukovodilaca i  starešina koji na najgori mogući način nipodaštavaju ljudsko dostojanstvo policijskih službenika – izvršilaca! Postavljamo pitanje da li zaposleni treba da seku prste  ili delove stopala kako bi mogli da obuju obuću koju su greškom dobili manjeg broja ili im je tesna!? Zar je problem da rukovodilac jednim telefonskim pozivom ili dopisom reši ovaj problem preko magacina u okviru policijskih uprava, a oni preko centralnog magacina MUP!? Izgleda da jeste, da je lakše šikanirati i kazniti policijskog službenika.

Sindikat srpske policije koji se zalaže za poštovanje prava i dostojanstva policijskih službenika na ovakva ponašanja neće ostati nem, već naprotiv. Protiv zamenika komandira PS Apatin podneli smo Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka. Takođe, ako je zaposleni kriv što je dobio tesnu obuću na koju je blagovremeno ukazivao, onda je kriv i starešina koji ga je takvog uputio u službu pa i on je neophodno po istim aršinima da snosi odgovornost te je SSP podneo inicijativu i protiv toga starešine. Ugred, o kakvom kvalitetu obuće – borbenih patika se radi zaposleni koji ih nose svakodnevno znaju odlično, ali je nedavno i šira javnost imala prilike da se uveri putem video snimka posredstvom SSP-a.

SSP na tome neće stati, pored toga što ćemo pomno pratiti dalje postupke koji će biti direktni pokazatelji da li su aršini jednaki za sve ili ne u konkretnom slučaju, apelujemo na sve zaposlene da ukoliko imaju slične probleme i situacije da se obrate predsednicima sindikalnih grupa SSP, a mi kao odgovorna organizacija koja se iskreno bori za prava zaposlenih i poštovanje ljudskog dostojanstva preduzćemo sva pravno dozvoljena sredstva kako bi zaštitili ta prava i dostojanstvo zaposlenog!

Služba za informisanje SSP

zamenik-ps-apatin-disciplinska-str-1-zatamljeno-copy zamenik-ps-apatin-disciplniska-str-2 staresina-disciplinska-str-1 staresina-disciplinska-str-2-copy

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.