Nova sistematizacija – obraćanje Zaštitniku građana

U PU Novi Sad na delu je primena nove sistematizacije radnih mesta, ukidanje nekih postojećih radnih mesta, uvođenje novih, ukidanje organizacionih jedinica, razmeštaji, premeštaji... Ali i kršenje radnih prava zaposlenih pred kojim ne želimo i ne možemo da ostanemo nemi - stoga dopis Zoranu Pašaliću!

Nova sistematizacija – obraćanje Zaštitniku građana
Share Button

Užice, 22.9.2017. godine, – Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović danas je uputio dopis Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću. U dopisu, koji možete pogledati na priloženim fotografijama, Zaštitnika građana upoznajemo sa dešavanjima u Policijskoj upravi Novi Sad, u kojoj se na delu sprovodi nova sistematizacija i tom prilikom dolazi do kršenja osnovnih radnih prava zaposlenih kod raspoređivanja policijskih službenika.

Ono što nas kao sindikalnu organizaciju posebno zabrinjava jeste da je PU Novi Sad pilot-projekat sprovođenja nove sistematizacije celog MUP-a i da u skoroj budućnosti slično mogu da očekuju i svi ostali zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Sindikat srpske policije svakako podržava preko potrebne reforme ministarstva, posebno Direkcije policije, ne želeći ni jednog momenta da ulazi u diskreciona prava poslodavca. Ono što očekujemo i insistiraćemo na tome, jeste da prilikom planiranih promena ne dođe do pogoršanja uslova rada zaposlenih, da ne budu oštećeni umanjenjima zarada niti da im budu kršena radna prava zagarantovana našim i međunarodnim propisima.

Od Zaštitnika građana očekujemo da hitno reaguje i preduzme mere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdio opravdanost naših zamerki i time sprečio da u sličnu nedoumicu ili problem dođu ostali policijski službenici MUP Srbije.

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!