Malobrojnim kolegama koji sumnjaju u ozbiljnost Sindikata srpske policije i onima puno brojnijima koji misle da je sindikalna borba uzaludna, da “vrana vrani oči ne vadi” i da nema svrhe ukazivati na nezakonit rad i zloupotrebe pojedinaca u starešinskom kadru, ovog puta stavljamo na uvid dokaz da sve to nije tačno.

Borba nije uzaludna, upornošću SSP-a i hrabrošću zaposlenih da isprave kičmu, da nam se obrate i istraju u svojoj borbi, pre ili kasnije, dostiže se pravda.

Na priloženim fotografijama možete pogledati rešenje disciplinskog starešine kojim je pomoćnik komandira Stanice granične policije Morović, Zlatko Perišić, oglašen odgovornim za tešku povredu službene dužnosti i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20% plate dva meseca. Žalba mu nije mnogo pomogla.

Ipak ostaje gorak ukus u ustima da čovek koji fizički nasrće na potčinjene, udara ih rukama i gađa ih kancelarijskim inventarom i dalje ostaje na starešinskom radnom mestu, a samim time u prilici da se zaposlenima sveti ili ponovno posegne za sličnim sredstvima i metodama. SSP smatra da takvom čoveku mesto uopšte nije među policijskim službenicima a kamoli da obavlja odgovorne dužnosti i rukovodi kolektivom. No, tu smo da pratimo dalji razvoj situacije, da se gospodin nikada ne zaboravi i opet pokuša da glumi kabadahiju.

Svakako ćemo pratiti i onog ko je u toj stanici najodgovorniji za poštovanje reda i zakona, onoga ko je možda baš svojim nedoličnim ponašanjem ohrabrio ovog pomoćnika da sebi da prevelika prava. Niko nije i ne sme biti zaštićen!

 

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.