Rukovodstvo Regionalnog centra Zaječar Sindikata srpske policije ne dozvoljava da izbledi sećanje na kolege koji su za ovu državu dali ono najvrednije što su imali – svoje živote. I ove godine je održan memorijalni turnir u streljaštvu u kom je učešće uzelo nekoliko ekipa iz tog kraja, sa teritorije Timočke Krajine. Najuspešnija je bila ekipa iz grada domaćina, ekipa Saobraćajne policijske ispostave Zaječar.

Ove godine je dobijena podrška grada Zaječara a na inicijativu i predlog gradonačelnika Boška Ničića, grad je finansirao izradu zlatnika sa likom narodnog junaka, hajduka Veljka Petrovića, koji su dodeljeni predstanicima porodica poginulih heroja. U ime grada zlatnike je uručila zamenica gradonačelnika Marina Milić a goste su dočekali i pomoćnici gradonačelnika Elena Petrović i Saša Ivanović.

U večernjem programu, nakon završetka takmičenja, predstavnicima porodica poginulih kolega prigodne sindikalne plakete uručio je predsednik Sindikalne grupe SSP Zaječar Igor Stojadinović, koji je u svom obraćanju okupljenim, pored zahvalnosti svima koji su dolaskom uveličali ovaj memorijal i izraza najiskrenijeg poštovanja članovima porodica, posebno naglasio pomoć grada Zaječara, SUBNOR-a i Udruženja novih boraca tog grada. Istakao je i to da će sećanje na pale heroje biti negovano dokle god i Sindikat srpske policije bude postojao.

Ispred GO SSP prisutni su bili član Glavnog odbora Darko Ocokoljić i zamenik predsednika SSP Mile Lazarević, koji je pozdravio goste u ime Glavnog odbora i predsednika sindikata Lazara Ranitovića, pohvalio glavne organizatore memorijala Igora Stojadinovića i Andriju Jeringa, te naglasio značaj očuvanja uspomena na kolege. Dodao je i to da danas sve češće policajci postaju heroji i u mirnodopskim uslovima, ali i uverenje da su i vodeći ljudi države konačno progovorili jezikom našeg sindikata, shvativši da će sudskom zaštitom policajaca zaštiti i samu državu. Poželeo je svima okupljenima da ničije ime od njih nikada ne bude upisano na nekoj memorijalnoj ploči već da častan poziv policajca obavljaju sve do penzije.

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.