Zlatibor, 29.08.2016. godine, – Sportska manifestacija Policijada „Zlatibor 2016“ održana je deveti put po redu. Policijada je iz godine u godine rasla i postajala svojevrsnim zaštitnim znakom Sindikata srpske policije. Najmasovnije sportske igre zaposlenih u Ministarstva unutrašnjih poslova, članova SSP, još jednom su protekle na zavidnom nivou, uz učešće odoko 750 koleginica i kolega.

Radi se o zaista impozantnom broju s obzirom na pomalo nezgodan termin održavanja i sve prateće otežavajuće okolnosti, kao što su veliki broj angažovanih kolega u graničnim pojasima na suzbijanju ilegalnih prelazaka državne granice, kao i odigravanje fudbalske utakmice visokog rizika Novi Pazar-Crvena Zvezda (neke kolege su u svoje stanice stigle sa zadatka oko 01,00 a već u 03,00 su bili u autobusu koji je vozio na Zlatibor). Takođe, da se ne zaboravi, i na, predhodnog dana, održanoj velikoj vežbi „Drina 2016“ učestvovalo je dosta kolega koji su ipak našli snage i vremena da se pojave i na Policijadi.

Svečano otvaranje manifestacije uz intoniranje državne himne i svečane pesme sindikata izvršeno je u 09,00 na terenima našeg dugogodišnjeg domaćina i saradnika odmarališta „Sunčani breg“. Otvaranje su pratile brojne novinarske ekipe, između ostalog čak pet televizijskih kuća sa RTS-om na čelu. Utakmice su odigravane, na terenima domaćina, potom Studentskog odmarališta „ratko Mitrović“, na Teniskim terenima „Springs“, streljani u Sevojnu i širom Zlatibora.

Za učesnike Policijade koji su imali želju da obiđu neke od lepota Zlatibora, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora organizovan je obilazak Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Etno sela Sirogojno… Vreme je bilo idealno za planinu, toplo i sunčano, pravi kraj leta…

Svečanom otvaranju Policijade su prisustvovali i dvojica reprezentativaca Srbije u malom fudbalu a manifestaciju je olimpijskim servisom otvorila naša zlatna devojka Tijana Malešević, osvajačica srebrne medalje u odbojci na upravo održanim olimpijskim igrama u Brazilu.

Organizacija ovako velikog događaja sa čak 12 sportskih disciplina, oko 750 učesnika, na nekoliko različitih mesta, jako je složena i poprilično skupa. Učesnici policijade sami finasirali svoje kotizacije dok je velika pomoć dobijena od prijatelja Policijade: Opštine Čajetana i njenog predsednika Milana Stamatovića, gospođice Branke, upravnice Odmarališta „Sunčani Breg“, gospođice Marije Jeremić predstavnice lokalne samouprave, potpm velikog broja privrednih subjekata među kojima se izdvaja poznata mesna industrija „Zlatiborac“.

Pored visokih zvanica iz Ministarstva unutrašnjih poslova, svečanom otvaranju ali i večeri, prisustvovali su predstavnici PPU Užice, lokalne samouprave i donatora. Ali ono što posebnu notu celoj manifestaciji daje, jeste druženje sa kolegama iz Slovenije. Naime, iz te bivše naše republike u poseti su nam bili predstavnici Sindikata policije Slovenije, predsednik sindikata sa još šest svojih najbližih saradnika.

Nakon otvaranja potpisan je Sporazum o saradnji i daljoj razmeni iskustava i međusobnoj pomoći u radu i borbi za unapređenje uslova rada članova i svih zaposlenih. Činu potpisivanja Sporazuma prisustvovali su i savetnik ministra, gospodin Aleksandar Živković, i pomoćnik direktora policije, gospodin Bogoljub Živković, koji su iskazali zainteresovanost samog ministarstva da zajedno sa nama preuzimaju iskustva slovenačke policije, na putu reformi i evropskih integracija. Značajno je napomenuti, da je jedna od naših gošći, gospođa Suzana Rudež, načelnica ljudskih resursa, i da je kao predstavnik Evropske unije, angažovana u Bosni i Hercegovini na tim poslovima.

Tokom manifestacije Policijada „Zlatibor 2016“, našim članovima i prijateljima dodelili smo sledeća priznanja i nagrade:

Plaketa za hrabrost i junaštvo: Aleksandar Vidojević i Aleksandar Milenković iz Vlasotinca, Ivan Milojević iz Novog Pazara i Dragoslav Lazić iz Beograda;
Plaketa „Dobar oficir“: Siniša Radaković, načelnik Policijske uprave Novi Sad;
Srebrna medalja za sindikalne zasluge: Siniša Ćuk i Zoran Stojčić,
Zlatna medalja za sindikalne zasluge: Marko Moskić;
Kristalni pehar: Slavko Puzović, za doprinos razvoju sporta u sindikatu;
Srebrna plaketa: Igor Stojadinović iz Zaječara, za doprinos u razvoju preventivne zdravstvene zaštite zaposlenih u MUP i Saša Misailović, načelnik PPU Užice, za logističku podršku u organizaciji manifestacije;
Zlatna plaketa sindikata sa lovorovim vencem (najviše sindikalno priznanje): Zoran Petrovič, predsednik sindikata policajaca Slovenije, za dobru saradnju i doprinos razvoju SSP;
Umetnička slika sa motivima Zlatibora: predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović za pomoć u organizovanju manifestacije;
Kristalne plakete: gospođa Branka, upravnica odmarališta „Maksima – Sunčani breg“, odbojkašica Tijana Malešević koja je otvorila Policijadu, General Aleksandar Živković savetnik ministra, Marija Jeremić PR opštine Čajetina za pomoć u medijskoj promociji manifestacije;
Plava plaketa: Bogoljub Živković, pomoćnik direktora policije.

Sportska takmičenja su završena oko 18,00 časova nakon čega smo prešli u prostor za zabavu ispred hotela „Zelenkada“, gde je nakon proglašenja pobednika i dodele pehara i medalja najboljima, otpočelo druženje uz muziku i pesmu.

Šef službe za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.