ODVAJANJE KUKOLJA OD ŽITA!!!

SSP je trenutno jedini ozbiljan sindikat u MUP, a to mnogima smeta!!! Stoga nanovo kreće udruženi poduhvat pojedinih visokopozicioniranih starešina i jedne od organizacionih jedinica MUP, koja sebe naziva sindikatom!

ODVAJANJE KUKOLJA OD ŽITA!!!
Share Button

Rukovodstvo Sindikata srpske policije poručuje svojim članovima ali i svim ostalim zaposlenim u MUP da se ništa epohalno ne događa, niti se pak sindikat raspada, kako tvrde oni koji su upravo u toj fazi. SSP je nikada jači i nikada brojniji, sa više od 1000 članova preko granice potrebne za priznavanje statusa reprezentativnog sindikata. Upravo ta činjenica jeste ono što dušebrižnike i plaši, jasno im je da uskoro slede pregovori za potpisivanje novog PKU, a naše učešće u tom procesu ne odgovara ni poslodavcu ni trenutno reprezentativnim sindikatima koji nisu opravdali poverenje zaposlenih i zato kontinuirano padaju.

Dok slavodobitno prikazuju brojno stanje PSS ti isti iz NSP svoje cifre kriju kao zmija noge! Zašto? Zašto ne prikažu naše brojno stanje te tako dokažu da se raspadamo? Razmislite! Nije teško zaključiti.

Suprotno tome, suprotno očekivanjima naših suparnika, SSP raste, brojniji smo negoli prvog pre prvog udara poslodavca na nas, kada su svi očekivali naše rušenje poput kule od karata. Stoga je na delu „Udar 2“ na SSP. Očajnički im je potrebno da zaistave naš rast, ali se istorija ne može zaustaviti, nikome to nije pošlo za rukom. Dinoaurusi su prošlost!

Navodna „sindikalna bomba“ i transfer godine, kako imenuju prelazak dvojice naših aktivista nisu ništa drugo do ČIŠĆENJE REDOVA Sindikata srpske policije!

SSP SE NIKADA NIJE CEPAO –
OD SSP-a SU OTPADALI!!!

Ne može nama NSP oduzeti nijednog člana. Jer mi se ne borimo za iste članove. Jer mi nemamo isti put i ne vodimo istu borbu. Naša je borba sindikalna, borba za radnička prava, za dostojanstvo policijske profesije, a njihova „borba“ je „borba“ za uskolične interese i život bez svojeg ja.

Idemo dalje. Svaki dan je za svakoga od nas prilika za jedan novi rešen problem, za jedan novi korak napred, za jednog novog člana i saborca!

MI ČLANOVE NE KUPUJEMO, NE NUDIMO ŠAKU PUNU ZLATA VEĆ ČISTE RUKE I ZLATNO SRCE!!!

“Dobrovoljno, bez ikakvih pritisaka i na ličnu procenu smo pristupili Nezavisnom sindikatu policije. Nezavisni sindikat policije već duže vreme daleko bolja opcija što smo današnjim prisutpanjem i zvanično potvrdili”

Ovim rečima, ničim izazvan, obratio se javnosti naš bivši aktivista i tako pokušao da opravda motive prelaska u NSP. Psihologija nije nauka od juče, a ona kaže da je moć podsvesti veoma jaka. Kada neko ima potrebu da se brani i to radi, pri tome negira nekakve pritiske, zaista je sve jasno i nema mnogo potrebe dalje polemisati. Njegove reči su najbolja potvrda tačnosti informacija koje stižu do nas – njih dvojica su ucenjeni i kupljeni. Ucenjeni nečim što će pre ili kasnije isplivati na površinu, kupljeni rukovodećim radnim mestima, plaćenim odsustvima i službenim vozilima na ličnom zaduženju.

Ova slavljenička izjava, kako je „NSP bolja opcija“, tačna je donekle. Za članove ne može biti tačna ama baš nikako, ali je u potpunosti tačna za sindikalne aktiviste, koje već tri dana niko ne viđa na radnim mestima. Neće ih više ni viđati, osim u službenom autu. Da, za njih je to znatno bolja opcija – oslobađanje radne obaveze i službeno vozilo na raspolaganju! Jasno je da su lažima i zbunjivanjem određenog broja ljudi uspeli da ih ubede u isčlanjenje iz SSP-a, ali će sve to biti kratkog daha.

Sindikat srpske policije ostaje jedini istinski borac za radna prava zaposlenih. Dok su drugi napredovali u službi potpisujući izdaju štrajka ili više od 1500 zaposlenih, mi smo radili sve suprotno od toga, borili se i izborili, srušili „Analizu rizika“, srušićemo i taj kvazi-sindikat i poslati ga na đubrište istorije. To je sindikat u kojem član nije ni jedan od brojnih bivših predsednika, to je sindikat kog se oni stide i preziru sadašnje rukovodstvo. I to puno govori!

Glavni odbor SSP

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!