Sindikat srpske policije poziva na dostojanstvo i razum sve učesnike demonstracija širom Srbije – omladinu i građane koji izlaze da iskažu svoj stav ali i policijske službenike angažovane na obezbeđenju tih javnih skupova. Istovremeno upozoravamo na mogućnost i realnu opasnost da ova okupljanja naroda budu zloupotrebljena sa raznih strana.

Molimo omladinu i budućnost ove zemlje, koja ovih dana protestvuje, da svoje nezadovoljstvo celokupnim stanjem u državi nastavi da iskazuje dostojanstveno i mirno, da ne nasedne na eventualne provokacije pojedinaca ubačenih sa ciljem da se izazovu neredi. Molimo vas, ne rušite svoje gradove, ne napadajte policajce koji su tu i radi vaše bezbednosti. Policijski službenici rade svoj posao, a kroz istoriju se pokazalo da su velikom većinom uvek bili uz svoj narod, uprkos pokušajima zloupotrebe policije i zavađanja sa građanima!

Pozivamo sve naše kolege na ulici da profesionalno radimo naš posao, časno i pošteno, baš onako kako smo to učili u školi. Ne nasedajmo na provokacije, ne podležimo nečasnim naređenjima, koja će možda uslediti. U ovom momentu, kao i uvek uostalom, posebna pažnja biće uprta upravo u postupanje policijskih službenika, loviće nam svaku grešku i pokušaće da je zloupotrebe za jednu ili drugu stranu. Ne dozvolimo to nikome!

Svaki eventualni pritisak i poziv na nečasno ili nezakonito postupanje prijavite vašem sindikalnom aktivisti! Upozorite svoje starešine da se tako nešto ne sme u uređenoj demokratskoj državi kakvoj svi težimo!

Posebno upozoravamo sve političare da unapred odustanu od bilo kakvog pokušaja uticaja na policiju i naša postupanja – radićemo isključivo u skladu sa pravilima profesije i Ustavom i zakonima države Srbije! Zaboravite na iskustva iz 90-tih, kada je vrhuška MUP podlegla pritiscima, verujemo da ćemo danas, svi mi, sa direktorom policije Vladimirom Rebićemna čelu, biti na visini zadatka i sačuvati red i mir u gradovima Srbije.

Na tom putu nam treba poverenje, pomoć i saradnja građana!

Predsednik SSP
Lazar Ranitović

saopstenje 001

protest2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.