Sindikat srpske policije najoštrije osuđuje sramnu izjavu izvesnog advokata, kojem ni ime ne želimo da pomenemo, koji je, gostujući na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, izjavio „Bolje je da ubijete policajca nego da ne platite porez!“

Nakon ove skandalozne izjave, koja najpre ukazuje na nedostatak morala i empatije za, pre svega, častan poziv policajca, ali koja ukazuje i na nedostatak osnovne profesionalne inteligencije, ovaj advokatski anonimus postade poznat pod stare dane.

No, mi nećemo upasti u zamku i, zbog pojedinca koji ih sramoti, osuditi sve druge advokate, naprotiv – mi očekujemo da se Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda ogradi od ovakve izjave svog (da li?) člana koji je nedostojan uloge bilo čijeg branioca. Takođe, pozivamo nadležnog državnog tužioca da razmotri postojanje nekog krivičnog dela u takvoj izjavi, kojom bukvalno ohrabruje sve tajkune i potencijalne poreske dužnike da svoje probleme rešavaju ubistvom policajca koji, opet po naredbi države, dođu po njih, jer je to po njegovom viđenju manje zlo.

Podsećamo javnost da živimo u državi u kojoj je napad na policajca postao jedno od najlakših, skoro beznačajno krivično delo, ako je suditi po blagoj kaznenoj politici koja je prevladala, a da tolerisanje ovakvih izjava u udarnim večernjim terminima na nacionalnim televizijama samo pomera granice još dalje. Uskoro bi i ubistva policajca postala uobičajena, svakodnevna vest!

Sindikat srpske policije to neće nemo posmatrati niti dozvoliti da iko nekažnjeno napada srpskog policajca ili poziva na njegovo ubistvo!

Navedena persona je oličenje nadimka advokata iz američkih filmova. Ali i ako je od đavolovog sluge – mnogo je!

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.