Povodom najave održavanja javnog skupa, generalni sekretar Sindikata srpske policije, gospodin Lazar Ranitović uputio je otvoreno pismo

– Predsedniku Republike Srbije, gospodinu Tomislavu Nikoliću

– Premijeru Vlade Republike Srbije i Ministru unutrašnjih poslova, gospodinu  Ivici Dačiću

– Prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću

 Poštovani,

Obraćamo Vam se ovim javnim pismom sa nadom da ćete razumeti srpskog policajca.  Policajca koji je na ulici polugo, pocepan, bos, slabo plaćen, u dugovima „do guše“… Policajca koji je slabo opremljen, još slabije pravno zaštićen od strane države koju predstavlja i brani.

Budite sigurni, gospodo,  da će srpski policajac istrpeti sve nedaće i nepravde,  da će dati svoj doprinos državi i društvu u tranziciji, na putu u Evropsku uniju. Srpski policajac će obezbediti poštovanje Ustavom Srbije zagarantovanih ljudskih i građanskih prava, zaštitiće javni red i mir i sprečiti haos na ulicama, bez obzira na sve gore navedeno. Srpski policajac će obaviti poverene zadatke profesionalno i u okviru zakona.

Vi ste, gospodo, veoma mudro odlučili da je održavanje gej-parade u interesu države, a odmah posle toga ste hrabro objavili da u toj manifestaciji nećete učestvovati. Od nas srpskih policajaca se traži da je omogućimo i obezbedimo.

Zato gotovo nestvarno zvuče reči premijera/ ministra unutrašnjih poslova izrečene juče u jednoj TV emisiji visoke gledanosti i ponovljene nekoliko puta u toku dana, a samo dva dana pred održavanje gej parade u Beogradu, da gejevi iliti pederi nisu normalni, da on ne mora postati gej (iliti peder) da bi se nekome dodvoravao i slično.

Pa, ne mora gospodin premijer/ministar postati gej (iliti peder), evo, i mi možemo potvrditi da uopšte ne liči na pedera (iliti geja), izgleda baš onako… muški … mačo. Mada, zaista ne znamo zašto bi njegovo seksualno opredeljenje trebalo bilo koga da zanima, ono ne bi trebalo da bude problem ni za koga.

Međutim, potencijalno veliki problem bi mogle biti ove njegove reči izgovorene tik pred održavanje te parade, jer bi ih neko mogao protumačiti, ne samo kao direktan poziv, već i kao dozvolu „sa najvišeg mesta“ za obračun, pa i fizički, sa „nenormalnim“. Nije pri tome bitno da li se iko od nas intimno slaže sa održavanjem parade, bitno je to što je ove reči izgovorio premijer i ministar unutrašnjih poslova jedne zemlje, čovek čija reč ima drugačiju težinu nego reč tamo nekog napisana na nekom forumu ili izgovorena u nekoj anketi.

Da li je gospodin premijer/ministar svestan da je On glavni rukovodilac  nekoliko hiljada naših (i njegovih) kolega koji će za dva dana biti zaduženi za bezbednost učesnika parade i ostalih građana na ulicama i trgovima Beograda i da je svojim izjavama već sada ugrozio ne samo njihovu  već i bezbednost. Umesto da kolegama olakša posao, On im ga otežava, umesto da smiruje situciju, On je dodatno potpiruje. U šta to, g. premijeru/ministre, gurate svoje kolege dok Vi pobedonosno utekoste?

Premijer/ministar unutrašnjih poslova nema pravo na takvo ponašanje i na takve izjave, jer one mogu biti pogubne, jer one mogu značiti i desetine ili stotine nepotrebno razbijenih glava, desetine ili stotine polomljenih ruku i nogu, mogu značiti obijene bubrege, a možda i nečiji nepotrebno izgubljeni život, čak i kod onih koji su Mu podređeni.

Lako je g. premijeru/ministru da daje ovakve izjave jer on toga dan neće izaći na ulicu ni kao učesnik parade ni kao policajac zadužen za njihovu bezbednost. Po njega neće biti nikave fizičke opasnosti.

Mi ne želimo da bilo ko bude povređen na ulicama Beograda toga dana, ali posebno smo zainteresovani da nijedan naš kolega ne bude u situaciji da mu bude ugroženo zdravlje i život, ne želimo takođe ni da oni, iz bilo kog razloga, ugroze zdravlje i život nekom drugom.

Gospodo, srpski policajac je i u težim situacijama bio na visini zadatka, pa će tako biti i u subotu. Uprkos lošim logističkim i finansijskim uslovima, profesionalnost srpske policije i njena posvećenost službi nikada se nije dovodila u pitanje – naprotiv,  javnost, građani i resorno ministarstvo svesni su da pripadnici policije nikada nisu bežali od odgovornosti, izazova i kompleksnih zahteva postavljenih pred njih. Ali policajci ne žele da ponovo budu glineni golubovi, a pogotovo ne da ih u takav položaj dovodi njihov ministar! Nadamo  se da se od nas ne očekuje da poštujemo zakone, pravila službe, izvršavamo naređenja a da pri tome ne upotrebljavamo zakonska sredstva prinude čak i onda kada smo napadnuti i kada smo ugroženi.

Zato,

tražimo od Vas da u ovim ozbiljnim bezbednosnim izazovima izbegavate estradizaciju i egzibicionizam bilo koje vrste, ponašajte se kao odgovorni rukovodioci i političari, a ne kao „zvezde“ rijalitija. Ne dozvolite da Vaše ponašanje i vaše izjave utiču na bezbednost, na zdravlje i život svih potencijalnih aktera parade: ni onih koji je podržavaju, ni onih koji su protiv nje, ni nas policajaca. Nemojte nas huškati jedne na druge, jer Vam to nećemo oprostiti.

Tražimo od Vas da i Vi zaštitite nas. Tražimo od Vas, kao najodgovornijih ljudi u državi da nas podržite time što ćete javno obećati i zapretiti onima koji se protive održavanju gej-parade; da će biti procesuirani po skraćenom postupku i najstrožije kažnjeni svi oni koji napadnu povorku ili srpsku policiju. I tražimo da to zaista tako i bude! Da ne ostane samo deklarativno i prazno obećanje. Konkretno, ukoliko država Srbija ima snage da angažuje 5.000 policajaca u cilju obezbeđenja gej-parade, sasvim je  logično, da država Srbija takođe angažuje za taj dan i bar 50-tak sudija i tužilaca, koji bi procesuirali po skraćenom postupku sve one koji se ogluše o Vašu Odluku da se gej-parada održi.  Dosta nam je praznih obećanja države koja nam već dosta toga duguje, od nove uniforme i opreme, preko neisplaćenih zaostalih novčanih naknada za putne troškove, noćni i prekovremeni rad, rad na dane državnih praznika…

Gej-parada će biti i proći. A onda nam, kada obavimo i ovaj zadatak i zaštitimo prava građana, predstoji nastavak žestoke sindikalne borbe za naša građanska, ljudska i radnička prava! Nećemo dozvoliti da se „kola lome“ preko leđa policajaca. Nemojte zaboraviti to! Tražimo od Vas da svi nadležni i odgovorni konačno počnu da odgovorno obavljaju svoj deo posla u državi, a ukoliko se desi da na to zaboravite, budite sigurni da se Sindikat srpske policije neće ustručavati da pozove zaposlene da vas na to podsete.

S poštovanjem,

Generalni sekretar SSP
Lazar Ranitović

Comments

  1. Šta napravi poslednjih nekoliko godina šačica, podbrcnutih sa zapada, homoseksualaca u Srbiji bez potrebe. To nama nije potrebno, jer se narod deli kada najviše treba da se ujedinjuje. Zbog policije i mogućih nereda, zbog podeljenih mišljenja o paradi, vređanju religijskih i tradicionalnih porodičnih osećanja većine koje je oštro protiv i zbog nezdrave situacije ovkvoj manifestaciji nema mesta među nama. Oni su sebe sami ovakvim arogantnim ponašanjem dezavuisali u Srbiji, bez obzira da li će njihovo paradiranje da se održi ili ne.

   1. NARODE NIŠTA PROSTIJE. BOJKOTUJMO OVU PARADU, I AKO NAM SE SLUČAJNO NAĐU NA PUTU OKRENIMO IM LEĐA. SILEDŽIJSTVO I NASILJE JE ODRAZ NE MOĆI. BUDIMO IZNAD TOGA. POMOZIMO NAŠIM POLICAJCIMA.

 1. AKO SAM DOBRO RAZUMEO, VI TRAŽITE OD DAČIĆA DA VAM DOZVOLI DA BIJETE NORMALNI NAROD, ŠTITEĆI ONE PEDERSKE PROBISVETE . SUTRA ĆE I PEDOFILI TRAŽITI ISTA PRAVA. O TOME NISTE RAZMIŠLJALI…

  1. Potpuno si pogrešno razumeo. Pročitaj još jednom! Pa još jednom… pa još jednom… Ne treba njima dozvola od Dačića, ako ih neko napadne-normalno je da će se braniti i normalno je da će da biju. Nego, ako već nije zabranio paradu, ne mora da huška, već neka se postavi na čelo parade ili neka uzme uniformu pa u stroj.

  2. Normalan narod ne lomi izloge po gradu i ne baca cigle na ljude. I treba da ih biju dok ne budu mogli vise da ustanu sa zemlje, pa onda zajedno da se skupljaju po ulici i pravac u septicku jamu iz koje su izasli..

    1. Hahahaha milaneeeee, onda ti lepo idi u Zambezi, pa tamo uzivaj u nepostojanju parade, jer naravno, nisu normalni nigde gde se ona odrazava. Nemacka nije normalna, Francuska, Spanija, Italija, Hrvatska, Slovenija…

  3. ka prvo PEDOFILIJA,zapamti ovo nije normalna jer se radi o prisiljenom odnosu,odnosno o sexu u kojoj jedna osoba ne pristaje na isti,a to je zlocin,a kada se dve osobe VOLE zapamti i ovo,to NIJE zlocin,a kada saka huligana zeli da PREBIJE I UBIJE dve osobe istog pola koje se VOLE to je ZLOCIN,procitaj nesto o necemu ne idi slep kroz zivot,imas u okruzenju bar trecinu onih koji su okrenuti svom polu ali ti to ne govore jer si GLUP I ZAO da bi to shvatio i prihvatio. i da PARADE CE BITI,A I DA JE NE BUDE,GEJ OSOBA CE I DALJE BITI,a sto je najgore i ZLIH osoba kao sto si ti ce i dalje biti,samo sto vas niko nece da bije tako “ISPRAVNE I POSTENE“ hvala i sve najbolje zelim tebi i tvojim najblizima

   1. pa to je u redu da se volite… i ja volim svog ortaka… odrasli smo zajedno jos od osnovne… volim i ostale drugove sa kojim blejimo u kraju… ali mi ne guramo jedan drugom kurac u dupe…

   2. hoćeš da kažeš da među gej osobama nema zlih ljudi, da su oni zaista svi onako srećni, u šarenim bojama, sa večitom dugom iza njih i obasjani suncem(propaganda-potpuno ista kao propaganda bilo koje sekte).Ja nisam gej, mada nisam ni ispravan i pošten(iskren jesam)pa sam se nadobijao batina od raznoraznih grupacija maloletnika i punoletnih.Hoću da kažem da si ti svojim velikim slovima stvari generalizovao, kao da je sve crno-belo, a ne šareno i u boji duge.Pozdrav i tebi i sve najbolje svim tebi bliskim i dragim osobama.

   3. Muka mi je više o vašoj priči o ljubavi. Kod gejeva se sve, ama baš sve svodi na seks. Idete po svetskim metropolama u gej klubove radi seksa. Ako nema seksa nema ni veze.

   4. Sta ce mo sa INCESTOM?!
    Niko nikog ne prisiljava ni na sta, brat i sestra se istinski vole, oboje su punoletni…
    Po tvojoj definiciji ovo je NORMALNO,zar ne ?
    Ako je normalno, dozvolimo i njima da paradiraju, jer i oni zele da se njihov glas cuje. Ako ovo nije normalno – ZASTO NIJE , kada su svi „uslovi “ ispunjeni?

  4. Pederi se jebu medjusobno i nikoga ne ugrožavaju, dok pedofili zlostavljaju decu. Zato prvi mogu da setaju, a ovi drugi treba da idu u zatvor. To je kljucna razlika, ali polupismeni huligani nisu u stanju to da ukapiraju.

   1. Posto si ti pismen, odgovori zasto je onda incest nenormalan, s’ obzirom da se brat i sestra j*** i pritom nikoga ne urozavaju. Po tebi bi trebao da bude normalan , zar ne, jer je tvoj kriterijum ispostovan!

  5. ko si, bre, ti da odredjujes ko je normalan a ko nije??? idi na casove elementarnog gradjanskog vaspitanja i cuti kad si glup. pedofili siluju decu, lezbejski i gej seks se desava uz pristanak obe osobe i nije kaznjiv ni po jednom zakonu. to sto su crkveni fundamentalizam i glupost u modi, to je druga prica… verovatno ne ides mnogo u skolu, ali, jednom su jednog ubili jer je govorio da je zemlja okrugla a ne da je ravna ploca, kao sto je tad mislila vecina…

   1. nisam protiv toga, ali se ne slazem da je odnos osoba istog pola prirodan i nikada nikog necu mrzeti zato sto je pripadnik lgbt populacije.Nije u redu da se javno istice pripadnik lgbt populacije kroz organizaciju parade ponosa .svi znamo sto je ponos i samim tim izaberite da se promovisete kroz slogan“ i mi imamo pravo na ljubav „,te tako necete izazivati bijes kod ljudi koji vas ne vole tj.da mogu ubili bi vas .

     1. Ajde reci mi jednu životinju koja ima homoseksualne nagone. I drugo, jel govorimo o nagonima ili
      ljubavi? Ako govorimo o nagonima onda nemoj da mu pričate o ljubavi.

     2. Joco, kad vec nosis ular, onda ne vredi da te ja sada edukujem. Nemoj jedno odvajati od drugog. Ne budi tako iskljuciv i ogranicen. Gledaj svoje dvoriste, pa onda sredjuj ulicu.

  6. Najpre, oni neće biti normalni narod – biće psihijatrijske slučajeve ukoliko se psihijatrijski slučajevi okupe da biju ove s poremećajem seksualnosti.
   Iskreno, mene, kao homofoba, baš briga za sve te tri grupacije:
   a) najpre me baš briga za ove poremećene budale koje bi paradirale
   b) zatim me baš briga za pandure, kojima je inače osnovna dužnost da brane vlast od naroda (drugim rečima, koji pomažu kod prinudnih iseljenja ljudi iz njihovih vlastitih stanova, privode pred detetom majku koja je „kolegi“ rekla „sram vas bilo“, isl.
   c) i na kraju me baš briga za retardirane srpske neonaciste, koji su najbolji marketing LGBT aktivistima, i zahvaljujući kojima LGBT aktivizam u Srbiji cveta. DA VAS NEMA, malo sutra bi iko na njih obraćao pažnju. Šetali bi tu svoju paradu praznim beogradskim ulicama, jer bi ih 90% populacije aktivno ignorisalo (čitaj: normalan svet bi ostao u kućama dok cela ta glupost ne prođe) ZAHVALJUJUĆI VAMA, oni igraju na kartu sažaljenja (jadni mi, naciji nas biju, ugroženi smo)
   Da, činjenica je – vi ste JEDINI koji ih zaista ugrožavaju. Da VAS NEMA, apsolutno ne bi imali osnov da se bune zbog bilo kakve ugroženosti. Da, tražili bi idiotarije tipa prava na brak i slično – ali, dok nema VAS, na koje oni upiru prstom svaki put kad im se ospori „pravo“ – niko na te njihove zahteve ne bi gledao ozbiljno. Ne u Srbiji.
   SVAKA njihova idiotarija se može osporiti ARGUMENTIMA, ali jok – čim potegneš argumente, onda te budale kažu „ahaaa, ti si onaj koji bi tukao i kamenovao“. Ne, majmuni, ti što tuku i kamenuju i što idu da „sprečavaju“ paradu nisu oni koji barataju argumentima. Jer da barataju, ne bi im bile potrebne palice i kamenje.

  7. A ti sebe smatras normalnim sto podrzavas prebijanje ili ubijanje razlictih od sebe? A sta mislis da ti budes svtsran u kategoriju nenormalnih i na osnovu toga prebijen ili ne daj boze ubijen?

  8. Policija stiti ustavm zagarantovana prava i zakon. Policija ne donosi pravne propise (niti ustav, niti zakone) već samo predlaze donosenje odredjenih propisa koji se odnose na njen rad. Nije policija u ustavu, kao najvisem pravnom aktu jedne drzave, proklamovala odredjena prava na seksualno opredeljenje. Ta ista prava im je kao poslanik Republike Srbije dao taj isti gospodin ministar koji zarad prikupljanja jeftinih političkih pena daje izjave tog tipa. Zašto je 2005. godine kao poslanik SPS-a u skupštini Srbije dao glas takvom ustavu?
   Prema tome da rezimiram: Policija ne zahteva niti podrzava tu paradu, čak je 99 % policajaca protiv odrzavanja iste ( ako ne i svih 100%), policija kao profesionalna služba mora da izvrsava zakonom popisane duznosti, a to je da stiti ustavni poredak Republike Srbije u kome je predvidjeno da ti isti „pederi ili gejevi“ imaju prava da to budu i da jasno to izraze. Ako je neko krivac za odrzavanje te parade to su ti isti ljudi koji su doneli Ustava Republike Srbije. Policija svakako nije.

  9. Nikola niste shvatili poentu pisma. Nisu to tražili što ste vi razumeli !!! Pročitajte još jednom , ali budite koncentrisani dok čitate !!!

   1. zašto? I pedofilija je seksualna orijentacija. Pročitaj poslednje izjave Richarda Dawkinsa vezano za pedofiliju – ako pedofil samo gura ruku u gaće detetu i ako se ograničava na pipanje, to, po Dawkinsu, spada u blagu pedofiliju i ne zaslužuje društvenu osudu. Dakle, imaš gejeve koji bi silovali nekog muškog, a imaš ih koji su blagi, puni ljubavi isl. Slično je i sa pedofilima.

    Koju ti ključnu razliku vidiš?

    1. Sanja, mani se banalizacije i iskljucivosti. Moje je ustavno pravo da setam u nenasilnoj grupi, ukoliko je sve najavljeno. Ti i tebi slicni mi to pravo narusavate. Narusavate Ustav. Ideja silovanja nije ogranicena na pol niti na seksualnu orjentaciju. Silovanje primenjuju nasilnici. Ideja parade nije nasilje ni prisila. Mani se nebuloza.

 2. ako budu nemiri,to ce mladi i stari al zdravi i normalni sprecavati tu nakaradu,i za moguce nemire bice vlast kriva,a ne ti normalni koji ne zele nakaradu i bolescinu na ulicama srbije u ovom slucaju beograda.stop gej nagarada

  1. Mladi, stari i zdravi NIKAKO ne mogu biti i normalni u slucaju da pozivaju na nasilje ili se tako ponasaju!!!! Pa makar to bilo i zbog parade!!!

 3. „Budite sigurni, gospodo,  da će srpski policajac istrpeti sve nedaće i nepravde,  da će dati svoj doprinos državi i društvu u tranziciji, na putu u Evropsku uniju.“ Bilo bi smešno da nije žalosno. Prvo šliht a onda kritika pa opet šliht. Gospodo panduri vi treba da razaznate među prvima u koju propast i izdaju su vodili prošli a novi politikanti nastavljaju. Jel moguće da vi ne vidite da nama zapad određuje ko će biti izabran ovde da vlads i da ti isti redovno referišu o uspešnosti sprovedenog plana uz naravno krokodilske suze da je to sve jako teško i bolno o gomilu laži da to nije onako kao što izgleda

 4. Da nastavim sažeto, i ako dopre makar i do jednog poštenog policajca ili građanina dobro je. Motate ljudi da se informišete i o svetskim kretanjima a ne samo da odrađujete posao i čekate platu, jer jako loše ljude naši političari slede. Ne misle nam ništa dobro „razvijeni zapad“ a za srbskim narodom koji skapava se neće ni okrenuti a teritorija će im služiti za potkusurivanje . Plan je trenutno prešao polovinu realizacie i izgleda ovako zavaditi narode, najače narode, tj nas,u regionu držat na kolenima non stop da ne bi mogli da se suprotstavimo rasprodaji svega živog uključujući vodu, zemljište, vazduh ( prskaju skoro svaki dan uz odobrenje naših vlasti), poljoprivredni potencijal hoće da uruše puštanjem GMO semena, uništiće i dosta seljaka time, prodaje se i potencijal za odbranu naroda od zaraza i epidemija ( torlak prodat), vojsku gotovo da ni nemamo, , rudna bogatstva sa kosova su oteli a po sbiji će da pokupuju za male pare. Zapad je u krizi i trebaju im resursi i energija i voda i hrana.Ljudi prave koloniju a ne partnera od nas kako nam se servira. Mi nećemo moći ničim da se odupremo, i Kosovo je samo početak ovo što je u propremi sada tj komletna izdaja po gore pomenutim stavkam će proći glat posl toga +++888

   1. Blago tebi , da mi je tvoj mozak da se odmorim par dana. uzmi malo i čitaj , a živeo sam u SAD tako da znam gde idu i znam sta pričam. Te stvari i podvale se rade i kod njih s tim sto je malo suptilnije i manje osećaju jer su bili bogata zemlja ali su pandurska i sve će proći sto su zamislili moćnici , njima fale resursi i spremni su da ubiju ( ako to ne vidiš na našem primeru ili Libije ili Sirije ili koga god oni uzmu da „pomažu“ )ustvari devastiraju neki narod zbog toga. istražuj i čitaj štlj god ukucaš od sledećih stvari naći ćeš neki od odgovora i nije paranoja, ja isto mogu da kežem za tebe da nemas socijalnu inteligenciju, čim nemas pojma o ovim stvarima. Ujkucavaj- NWO, chemtrails, GMO, antiglobalisam, water resource privatisation…..

 5. E da je normalnih ljudi,odgovor za svo djubre koje nam salju, sa namerom da uniste i ono malo PORODICE ,da nas podele,zavade,bi bio jednostavno PUST GRAD,i apsolutan bojkot novinica i tv programcica(vesti),pa neka se setaju do mile volje,ako je za utehu makar bi ih noge zabolele,toliko! Sve je to lepo finansirano od vladara, a ovi placeni pijuncici su samo poslusnicki aparat za sprovodjenje plana unistenja ovo malo SRBIJE!

  1. Jadno je, ali jako JADNO vise se pozivati na nekakvu „porodicu“ pri ispucavanju licnih patoloskih frustracija prema nekome! Bolje se brini da ti ovi „normalni“ sto samo cekaju povod da prave nerede, takozvani „navijaci“ ne regrutuju klinca od 10 godina da im obavlja prljave poslove, pa da ti ONI ne upropaste tu porodicu! Ljudi u ovoj zemlji su magistrirali zamene teza!

  2. A da li su isti ti homoseksualci unistili porodice hiljadama ljudi koji su se razveli? Ili one porodice u kojima jedan supruznik ubije drugoga sto moze ovih dana da se svakodnevno procita u novinama? Poremecenost i sebicnost ljudi unistava porodice, a ne neka tamo gej parada.

  3. pa da, pederi su krivi što nam raste broj abortusa iz godine u godinu. pederi su krivi što se većina parova u srbiji odlučuje za jedno dete, jer je dvoje već puno s obzirom kako se živi. pederi su krivi zato što policija mora da ih brani od huligana koji samo čekaju na povod da demoliraju grad.

    1. Kao prvo, u Srbiji je mnogo vise od 3-5% homoseksualaca. Kao drugo, to sto je covek podrzao ideju o ravnopravnosti ne znaci da je homoseksualac. Kao trece, kaze se srpska populacija a ne srbska.
     I na kraju, diskriminacija nije zdrava. Mozda ti jednog dana sin bude peder pa ne sme da ti kaze jer ti takve kao on mrzis i iselio bi ih, a mrzi te u dusi najstrasnije jer ti njega mrzis, iako toga nisi svestan.

     1. Ja se izvinjavam, ali rekoh ako se u SAD-u 4% populacije izjašnjava kao homoseksualno ili biseksualno, to je dovoljno veliki uzorak da može da se uzme kao opšti. Ne sumnjam da vi gravitirate jedni ka drugima pa je u vašim ekipicama taj procenat veći, reče neko gore 30%, ali to statistički nije realno…
      Inače, u pravopisu Vuka Karadžića se kaže „srbski“…
      Ne znam o kakvoj diskriminaciji pišeš, ja lično nemam nikakav problem sa gay-evima, al imam problem sa paradama jer sam ih se nagledao po Kaliforniji i sem prava da se ide gole guzice po ulici, nijedno drugo nije nikad pomenuto. Uostalom imaš na youtube pa gledaj…
      I da zaključim, vrhunski cinizam je da se neko ko se odlučio za besplodan život brine za tudje sinove, možda da nabaviš mačku?

 6. Od predsednika i premijera se ne mora ocekivati da ucestvuju na paradi ali ako su paradu vec dozvolili a od ucesnika se ne ocekuje nasilje treba ih zastiti od eventualnih nasilnika.a Srpska policija s pravom od premijera i ministra ocekuje da nedvosmisleno pokaze da stoji iza njih.i da ocekuje od njih da ce u skladu sa zakonom obaviti svoju duznost.

  1. Da… I nikome nije razbijena glava mesarskim čekićem i niko nije napadnut nožem i niko nije prebijen jer se nekome učinilo da gej…

   1. i devojcice su silovane po liftovima, i ljudi su pogazeni automobilima, i nema nasilja na ulicama nezavisno od toga dal su clanovi YANKO-ve populacije, pa sta bi svi trebali na ulicu… da PARADIRAJU, al si pametan… TAJ DAN ZAKRCEN GRAD… LOM SA SVIH STRANA, MINIMUM 5.000 DUPLIH DNEVNICA, UGROZENI ZIVOTI… KOME TO TREBA, jel si peder idi u klub gde se svi skupljaju pa se pravi vazan pred svojima niko ti nece zameriti!

    1. I taj silovatelj treba u zatvor, i ti koje gaze automobilima i svi ti koji izazivaju nasilje. Kao i oni koji tuku nekoga jer je peder.
     To sto je neko peder ne znaci da treba da se krije po gej klubovima nego da zivi normalno! E zato i paradira!

    2. Da nema 5000 huligana koji su najavili nasilje grad ne bi bio blokiran, ne bi bilo duplih dnevnica, ne bi bilo ugroženih života… Ne UBIJAJU pederi već je njima zaprećeno! Ne ugrožavaju pederi tebe nego ti i tebi slični ugrožavate njih!

 7. Ajde prekrstite se – pa ce vam se sve razjasniti! Zalazite tu u kojekakve teme tematike i filozofije. Srpska deca i srpska porodica od zla mora da se brani. Boze pomozi! Svi na ulice!!! +

 8. Obuka iz psihijatrije….. Prvo oni po novom nisu bolesni, vec imaju poremecaj… I jeste, nisu krivi sto su takvi rodjeni…. Ali su krivi sto hoce tako poremeceni da paradiraju…. Ako ne paradiraju zdravi, zbog cega bi paradirali poremeceni? Mozda da bi zdravi ucili po modelu (psihijatrijski termin) od poremecenih? Nema nikakve logike….. I ko ce da plati (makar i po 100 dinara) tu silnu policiju? I ako je to paradiranje normalno, sto ga obezbedjuje 5000 policajaca…. A vi draga policijo ili setajte sa njima, ili ih savijte od batina pa da ovu pricu bar sledece godine ne ponavljamo, ili se sklonite i omogucite da taj posao drugi obave….. Mogli ste se organizovati i na taj nacin, zar ne?

  1. Pobrkala si lončiće! Nije obezbeđenje zbog pedera nego zbog huligana koji su najavili rušenje grada! I, da… promeni fakultet, ošito da ti ne ide kako treba…

  2. Olga, molim Vas da nikad nemate decu!!! Svako dete koje se rodi od majke koja je napisala ovo iznad, nema šanse za normalnog razvitka u životu i razviče se kao nasilna oštečena osoba.

  3. Ako si ti psihijatar, Srbija nam je jadnija nego sto sam ja ikada mislila da moze biti.
   Takvima koji prizeljkuju da nekog neko savije i prebije prosto pozelim da im se tako nesto desi i da njih neko presavije od batina, samo zato sto su poremeceni i misle da je okej tuci nekoga.

   Homoseksualizam nije bolest. Nije ni poremecaj. I policija ih obezbedjuje zbog takvih kao vi koji biste da ih tucete. Tako da… ajde sklonite se lepo i pustite ljude na miru pa da policija ne mora da ih obezbedjuje i cuva, i onda necete morati da placate te dnevnice njima.

   1. Ako homosexualizam nije bolest zbog cega su se do pre samo 15-ak godina lecili na psihijatriji???Nego je neko rekao „GEJ JE OK“ i sad kao mi svi to tako treba da prihvatimo.Ne oslanjajuci se ni na crkvu ni na medicinu niti na bilo sta drugo nekgo govorim kao covek.Nemam konkretno nista protiv pedera i ne zelim nikom niti zlo,niti batine a po najmanje smrt ali sepuriti se po gradu jer je neko homoseksualac ili bilo sta drugo je pitanje kako zdravog razuma tako i kompletne njegove licnosti.Zamisli kad bi svi koji imaju drukcije razmisljanje od vecine (ili nekolicine,kako hoces) izasli na ulice i trazili neka svoja prava?!Konkretno,ako neko voli animal sex treba da izadje na ulicu i trazi svoja prava i ravnopravnost jer ga neko tamo sikanira zbog toga???!!!Normalno da ga sikanira i da to nece niko uraditi nego ce to lepo sacuvati za sebe i mirna Backa.Ja imam cerku od 4 godine i sigurno ako mi danas sutra kaze da je lezbejka,necu je izbaciti iz kuce ili proterivati iz drzave.Sta je tu je,ali je svakako necu ni terati na ulicu da to javno svima kaze niti cu to odobravati,nego lepo ako jesi uzmi svoju devojku za ruku pa se zatvorite u sobu i radite sta god hocete.Svoje dete volim najvise na svetu i verujem da i drugi roditelji dele moje misljenje ali dajte ljudi budite malo realni,pametni i kulturni pre svega.
    Da li je ikada neko od tih ljudi koji izlaze na ulice procitao Bonton ili ga je neko ucio lepom ponasanju?Ne verujem!!!Dakle,zivite ljudi svoj zivot i pustite druge da zive!!!

    1. Ne šepuri se neko po gradu samo zato što je homoseksualac i da bi to svima obznanio. Paradira se zbog skretanja pažnje na probleme sa kojim su suočeni. I sam kažeš da ne bi izbacio svoju ćerku na ulicu ako bi bila gej ali, da li bi ti bilo milo da je neko izbode nožem zato što mu se učinilo da lezbejka?

 9. ovaj deo me najviše nasmejao : „Policajca koji je slabo opremljen, još slabije pravno zaštićen od strane države koju predstavlja i brani.“
  Pa vi da gram mozga imate bili biste VI ti koji će da zabrane Paradu, ili još bolje ne dođete da ih štitite….Dragi policajci države Srbije da li ste hteli u evropu 99te kada su padale bombe po nama? Da li smete u vašim uniformama kojima ste dali zakltvu da kročite na južni deo naše zemlje? Stidite se vaših kolega koji su dali živote za ovu zemlju. Ako je narod jasno rekao NE, i ako nas već prodani političari ne slušaju VI (ili vojska) treba da budeti ti koji će da nas zaštite, a ne da gledate da im ljubite dupe za neki čvarak na uniformi ili kesu eura.

  1. Pa vidiš, zbog OVOG ministra i njegovog ondašnjeg gospodara policajci danas ne mogu da kroče na južni deo zemlje. Nisu pederi potpisali Kumanovski sporazum i pustili snage NATO na Kosovo nego Milošević i mali Ivica.

   1. Sine YANKO tebe bas pogadja ova tema, postajes kao poznati fejsbukas NICIM IZAZVAN pa na sve imas komentar… za Kosovo, kako legenda kaze koja je kruzila Srbijom… Nato je stavio sapu i rekao milom ili silom… Prva sila kad nas je udesila, receno je ocete li sad dati ili da jos malo poravnamo Srbiju… tad je receno pravite bazu… A Rusi… braca zastitnicka samo na papiru… a ti bre zapeo samo peder pa peder…

 10. Gospodine Ranitovicu,

  Ruzno je sto vi sa pozicije predsednika sindikalne organizacije snaga reda ove drzave vredjate gradjane, bez obzira da li su oni pripadnici neke nacionalne manjine, odredjene boje kose ili seksualne orijentacije. Svako ima pravo na okupljanje i zadatak policije je da ga omoguci. U svakom slucaju ste u pravu sto trazite podrsku politicara u obavljanju svoje ustavom i zakonom propisane duznosti. Uvredama ste nazalost sasvim nepotrebno umanjili znacaj vaseg apela za podrsku i umanjili njegovu efektivnost.

  U skladu sa nasim zakonom vlasnik sajta je odgovoran i za sadrzaje komentara, pri cemu moze biti kaznjen za one uvredjive sadrzine kao sto su neki na ovoj stranici. Svoja sredstva bi trebalo da cuva za poboljsanje polozaja pripadnika srpske policije, a ne za placanje kazni zbog objavljivanja nepropisne sadrzine.

  Srdacan pozdrav iz Dijaspore.

  1. Smatram da niste dobro razumeli, niko ne vređa drugačije građane i to svakako nije bio cilj već nešto drugo.

   Veb sajt Sindikata srpske policije ne predstavlja javno glasilo i ne podleže Zakonu o informisanju, dakle organizacija nije odgovorana za neprimerene ili protivzakonite komentare pojedinaca, već pojedinac koji koji ih iznosi u javnost.

   Nismo odgovorni za Komentare koji su sa ličnih naloga Fejsbuka linkovani na sajt niti nad njima imamo kontrolu.

   Svi kometari koje urednik sajta odobrava nesmeju biti u suprotnsti za zakonima Srbije i takvi nedolični komentari neće biti dozvoljeni kao što je već praksa.

   Hvala.

 11. Peder ti je ćaća, a gej muškarce ćeš da zoveš „gospoda gejevi“ i da staneš mirno kad te Pedžica Azdejković pozove da ti ispipa mišiće.

 12. Savka Vam cast g-dine Ranitovicu, sve ste mu rekli i neka ste. Nije tako samo vama vec svima nama obicnim ljudima i radnicima, igraju se sa nama kao da smo, a izgleda i jesmo, ludi.

 13. Svaka cast g-dinu Ranitovicu lepo je objasnio nase dvadesetogodisnje politicko sivilo…politicari i funkcije se menjaju a narod obrni okreni ostaje gladan,pa gladan.Sad ce gey parada biti aktuelna i prepricavana do nove godine..Tim kvazi manifestacijama i neredima na ulicama se mazu oci narodu da za trenutak zaboravi da nam drzava ode na dobos.A sto se tice gey parade,paradirajte bre ljudi u svojim stanovima,nemojte da ljutite nas vec odavno besne na sve i svasta sto se desava oko nas.

 14. Divne reci nema sta, a sada Vas molim da se istih setite kada tako jadni i ne isplaceni, goli i bosi, krenete da isterujete ljude iz kuca posto su im banke (inace institucije koje se bave krivicnim delom falsifikovanja) krenu u oduzimanje imovine.
  Kada radnici koji su davno ostali bez odece krenu da protestuju na ulicama, a Vasa sluzba u ime prebogatih politickih lidera „stiti“ necije interese.
  Razumem u kakvoj ste poziciji, i podrzavam Vas govor, jer je najgore biti tampon zona dveju suprotstavljenih strana, a da vas rukovodstvo zaboravi i jos pogorsa situaciju u kojoj treba da se nadjete.

  Ali Vas, postovani, podsecam da NE ZABORAVITE VASE RECI kada budete izdavali komande za obavljanje onih poslova koji stete gradjane.
  Da se setite reci kada vase kolege podpomazu korupciju primajuci mito da bi okrenuli glavu na drugu stranu.

  S postovanjem.
  Gradjanin.

 15. Svaka čast gospodine, to je ono o čemu ja uporno govorim kada objašnjavam svoj negativan stav prema paradi-izložiti vas,policajce,nepotrebnom riziku zarad paradiranja stotinak ljudi koji “ne znam šta“ pokušavaju da dokažu. Do pre neku godinu klasifikovani su kao bolest,odjednom nisu jer to ludilo nekom odgovara.Sutra će isto tako pedofili da traže svoja prava i svoje parade. Želim Vam da prođete bez problema,da se svi koji su protiv povuku u svoje kuće i radna mesta i na dostojanstven način “iskuliraju“ ovu glupost.

  1. Ti ništa nisi shvatila, Nevena. Nekada je nekome bilo u interesu da to podvede pod bolest na prvom mestu, iako se pre toga nije ni nazivalo imenom. Neki ljudi su se voleli, i to je bilo to. Priča je slična kao sa drapetomanijom, a ti se obrazuj malo po pitanju bolesti i poremećaja, i šta spada u te kategorije a šta ne. Na svu sreću, danas i crnci i gejevi žive sasvim normalno i bez ikakvih znakova poremećenosti, kao i oduvek, osim naravno u nezrelim i neodgovornim društvima, kakvo je srpsko, gde se drugačijim ljudima osporava pravo na dostojanstveno postojanje, i čiji premijer krši Ustav da bi se dodvorio homofobičnoj većini.
   U svakom slučaju, ovim pismom uopšte se ne dovodi u pitanje ni normalnost homoseksualnosti, niti pravo LGBT populacije na mirna okupljanja. Ovde se govori upravo o nasilnicima koji jedva čekaju da im neko iz vlasti da vetar u leđa i aminuje njihovu nameru da izađu na ulice i na najnecivilizovaniji način, krvoprolićem, iskažu svoja neslaganja sa nečijim preferencijama u izboru partnera. Policija, sudeći po ovom pismu, nema problem sa paradom, ali ima, kao što bi svaki normalan građanin trebao da ima, sa huliganima i nasilnicima. Na kraju krajeva, posao policije i nije da odlučuje o tome ko je normalan a ko ne, već da sve ljude štiti od nasilnika, koji svakako ne mogu da budu normalni, jer nasilje NIJE NORMALNO.

  2. Nevena, pedofilija je seksualni odnos odraslog i zrelog coveka i maloletnog deteta. Deteta koje nema nikakvu mogucnost da se brani. Pedofilija je najgori vid silovanja. I to je zakonom kaznjivo.
   Nikada, ali nikada nemojte dozvoliti sebi da homoseksualnost i pedofiliju stavljate u isti rang. Homoseksualnost svakako nije bolest (za pocetak, postoji i medju zivotinjama), dok je pedofilija i bolest i zlocin. Razmislite samo malo, nije tesko i ne boli. A i besplatno je.

   1. parada ponosa treba da bude porodična šetnja i tako to vezano za porodicu, a ne pederi da defiluju jel jedino što mogu da dobiju od tog njihovog ponosa jeste po nosu!!

 16. evo ja sam pripadnik lgbt populacije i ja sam protivnik te iste parade, srbija nije mesto za tako nesto, a srbi nemaju mentalitet i nikad ga nece imati da progutaju nesto takvo, i pogledajte bilans iz 2010, oko 150 pripadnika ministrastva unutrasnjih poslova je primljeno na urgentni centar, beograd je razlupan i demoliran, poslata je jako ruzna slika u tu istu eu, cemu? da bi neki organizatori uzeli pare? i da budemo realni, ti koji paradiraju i nisu normalni, u srbiji je skoro 20% lgbt populacije, sto znaci skoro 600000 gradjana, a seta njih 500??? pa sta su ostali budale? izvinjavam se na pravopisnim greskama.

  1. Samo 20%? Mislite 20% hetero i 80% LGBT? :-p

   Uzgred, 20% homoseksualaca i lezbejki među populaicjom nema ni u Amsterdamu i San Francisku, i tamo je broj oko 16 i 14% respectively. Procenat istopolno orijentisanih u opštoj populaciji je oko 4,8% i oko 2,6% biseksualnih. Sveukupno 7,4%.

   Što ni u kom slučaju nije opravdanje za nasilje nad njima (uključujući ismevanje od strane policajca Ranitovića ili užasno i bezobrazno vređanje od strane bucmastog nazovi-premijera Koferče-Dačija)!

   Najzad, uopšte me ne interesuje koliki je procenat bilo čega. Ako 2 čoveka (bilo kog pola) žele da organizuju nekakav skup i uredno su ga prijavila, niko ne sme da skup sprečava — a naročito ni u kom slučaju ne zbog pretnji siledžija. Tačka.

 17. Ovaj komentar ne bih ni ostavljao da me nije iznervirao sindikalac… Gospodine Ranitoviću sve je to lepo što ste rekli tj upravu ste sto posto ali dal` ste se ikada oglasili kad vaše kolege biju nevine ljude, kad prave prekršaje, prodaju drogu ?! Gde ste tada?! Da je policija u službi naroda nikada ovo ne biste ni morali da pričate a sada ste u poziciji da kukate na vašeg glavnokomandujućeg jer se ne zna dal` narod više mrzi (ako mogu da kažem mrzi) policiju ili pedere!!
  A što se tiče Parade… Da se razumemo pedera je bilo oduvek, mene lično ta populacija ne zanima, dokle god takvi mene ne ugrožavaju ne želim ni ja njima zlo, to su većinom normalni ljudi ako izuzmemo to što vole isti pol ali problem je u tom paradiranju, čemu to?! Da bi za 5-10 god. u dokumentima imali roditelj 1 i roditelj 2. E to nije normalno, to je ono što meni smeta, kad prođe parada onda ode i sve ostalo u …
  `oćete Paradu i sve što ide uz to a to što ide uz paradu je ono što će za koju godinu da ugrozi porodicu, roditelje (mene) i onda dolazimo do toga da ja vas ne diram ali vi na indirektan način mene ugrožavate a ja to moram da sprečim. Bolje budite to što jeste i da vas niko ne dira nego da čačkate mečku!

  1. Dragi Miloše, takvi ljudi već žive u svojim istopolnim partnerskim zajednicama, što se od braka razlikuje samo po papiru. Taj papir ne stoji u tvojoj kući, i ne otežava ti ni na koji način tvoju odluku da se ti ikada oženiš i osnuješ porodicu, niti bilo kome drugom ko je pronašao svoju životnu saputnicu. Čak, razmisli malo, njih dvojica su dobrovoljno prepustili dve žene tebi, pa ih ženi brate, ko ti brani.
   A ako ti niko do sada nije rekao, i ta veza koju oni imaju i održavaju, takođe je porodica. Mnogi čuvaju i decu. I opet, to ništa ne može da promeni tvoj život, niti može da utiče negativno na tebe niti na bilo koje porodične vrednosti, kojima samo dodaje nove vrednosti.
   Zamisli porodicu kao srećno mesto bliskih ljudi koji se vole i brinu jedni o drugima, unapređuju svoje živote. Zašto je bitno da budu propisane kombinacije polova, ako je sreća moguća u svim varijantama? To već postoji, to je realnost, jedino što fali je zakon koji će takvim ljudima tu sreću priznati, i omogućiti im ono što svaka porodica uživa – pravo na nasleđe, pravo na usvajanje, pravo na posećivanje u bolnici itd.
   A tebe niko ne tera da se odustaneš od ženidbe, kao što ti sigurno nećeš da nateraš nekog geja da se oženi. Ti hoćeš ženu, on hoće muža, obojica se borite za iste porodične vrednosti, i nikako ne može jedan drugoga u tome da ugrozi. Stavi prst na čelo. Ne daj neracionalnom strahu od nepoznatog da ti oduzme moć logičkom rasuđivanja.
   Rekavši sve ovo, gej populacija u Srbiji je daleko od svoje borbe za porodicu, jer se trenutno muči sa samim pravom na dostojanstveno postojanje, kao jedinka. Ljudi poput tebe su rešili da im ne daju ništa, pa ni to, iz straha da će tražiti još. Pa naravno da će tražiti, tražiće sve što imaju svi koji plaćaju porez i vode svoj život na način koji nikoga ne ugrožava.
   A ti sad nađi neke realnije neprijatelje, probaj da braniš pravo onima koji te zaista ugrožavaju, počev od svog poslodavca, lokalnog sveštenika, bučnog komšije, političara, novinara žute štampe, rijaliti šouova, i tako dalje, i tako dalje…

   1. Malo si banalizovao stvari. Ali samo oko prodice nešto da kažem. Ja i moja žena, iako venčani, nismo porodica. Tek kad ostvarimo POROD, odnosno dobijemo dacu, postajemo porodica. Da gejevi usvajaju decu je bolesnije od toga da su gejevi.

 18. Da je Srbija drzava kao sto nije rekla bi STOP i sledecih 100 godina ne bi bilo ni krvavih glava, ni razbijenih izloga. Bas me briga za tzv.gej populaciju i koliko ih ima.Poznajem neke i dok me ne diraju meni ne smetaju, ali praviti paradu i gurati prst u oko onima koji nisu kao oni je ludo i bespotrebno.Sta bi bilo kad bi mi ostali izisli na ulice i skandirali da smo normalni.I previse se prostora daje u medijima svemu tome – ja bih to ignorisala,A policija – pa ne mogu ljudi imati ni slobodan dan zbog necije ludosti, a cekati jos da te i cigla pogodi u glavu dok stitis tamo neke je bez veze.Ne vidim da su im bas neka prava ugrozena i zivot nemoguc pa bolje nek cute i rade sto hoce sa svojim zivotom. Nervozna sam i na samu pomisao kakva ce guzva biti u gradu.
  Mi smo hriscanska zemlja, pa ako im se ne svidja nek idu gde je bolje.A policiji savetujem da odbije da obezbedjuje takav skup pa ako ce se sami stititi nek izvole.

  1. Ne pada ti na pamet da u stvari imaš problem sa onima koji bacaju cigle? Pa i oni su ljudi, ako je takvo ponašanje kažnjivo, treba da se kazne, a ne da se traži problem u onima koji su ih izazvali. Ili to, ili će oni i zvanično određivati ko može a ko ne može da se šeta ulicama. Doći će dan kad će te možda zbog načina odevanja stići cigla u glavu, pa ćeš od navijača dobijati instrukcije kako da izgledaš i kako da se ponašaš, ako preživiš. Što si sama tražila i zaslužila ovakvim izjavama. A ti se samo teši da ćeš uvek biti „normalna“ i po meri nasilnika, što ti je baš za ponos. Gejevi sebe smatraju sasvim normalnim građanima, i s punim pravom, za razliku od nasilnika.

 19. Prvo,niko njima ne brani da se vole (sto je neko pomenuo u komentaru) ali ne na ulici,razmislite malo sta bi rekli sutra detetu kad vidi dva muskarca ili dve devojke na ulici da se ljube,kako mu objasniti da da oni kako ste rekli nisu normalni???Drugo,gospodine L.Ranitovicu koga vi branite,koja prava gradjana cete zastititi kad je mali procenat onih koji ce da paradiraju a mnogo veci onih koji su protiv toga???Da ste malo pametni vi bi sami zabranili tu sramotu.Ali kad su policajci i bili pametni???

  1. Eto, lepi Nemanja, ispada da su ovog puta pametniji od većine građana.
   Ako te dete pita za dve tete ili dve čike, reci im da se vole. I da su normalni. I da je ljubav normalna. I da premijer nema pojma šta je normalno a šta nije.
   Ovde se policija ljuti ministru/premijeru koji svoje privatne (pogrešne) stavove o normalnosti iznosi sa odgovorne funkcije, dajući legitimitet ekstremistima (koji dele te stavove) da nastupe u skladu sa njima i primene jedino što znaju – silu. A ti probaj deci da objasniš zašto se neko bije, i da li je to normalno ili ne.
   Usput, obnovi lekcije iz demokratije – ne određuje većina prava manjinama, prava su svima ista. Posao policije nije da stane na stranu većine, nego da mirne građane štiti od nasilnika, uvek i svuda.
   A ako ti se parada ne sviđa, nemoj da ideš na nju, stvar je prosta k’o pasulj.

 20. U EU i svetu zvanicni je stav da je oko 10% populacije LGBT orijentacije. Verovatno procenat u odredjenim drustvima varira do 5% nanize, ali ima ih sigurno toliko. Po vama koji ste protiv parade i po onom sta bi ucinili s njima ispada da 5% populacije u Srbiji treba ubiti.

 21. Meni su i deda i tata radili u policiji. Deda kaze:“U moje vreme, policajac je bio najveci prijatelj gradjaninu i neko kome se potpuno verovalo.“ Tata kaze:“Policajac je neko ko obavlja teske poslove, kome je zivot stalno izlozen opasnosti, ali poverenje polako nestaje medju gradjanima, jer se sam policajac promenio.“
  A Vi danas… da ne pricam sta sve radite… Umesto sto pisete da ste jadni i da ste u teskoj finansijskoj situaciji, zapitajte se, sta se to dogodilo pa ljudi vise ne veruju policajcu i zbog cega gradjani vise ne postuju policajca kao pre.
  Moje misljenje, treba Vas tuziti zbog ovog teksta, jer ste podelili drzavu od naroda, a ta dva se ne smeju razdvojiti. Mi smo jedna drzava, jedan narod, nema razlike. Narod je drzava, drzava je narod. Licno ste Vi u ovom tekstu pozvali na nasilje. Narod Vas vise ne postuje, jer ne radite svoj posao. Plata je takva kakva je, to je na drugom mestu, na prvom mestu treba da bude Vasa odgovornost, koja je ogromna! Super, branite gej paradu, to je u opisu posla, ali umesto kukanja, pozabavite se kriminalcima i drogom. Toga je u Srbiji sve vise i vise, a ne vidim kako se to moze ukoreniti bez Vas.
  Treba da Vas je sramota.
  Srdacan pozdrav od mladog gradjanina.

 22. Protiv homoseksualaca su uglavnom peddofili ili zlostavljana deca koja zbog paranoje brkaju pedofila i homoseksualca!Takodje protiv su i ratni dezerteri i profiteri jer dizu svoj glas nebi li zastitili svoju muskost ili zenstvenost koju nikada nisu ni posedovali ili bar imali u normalnoj meri!!!
  Komentari u stilu -da su pederi krivi sto nas nema vise su izmislili dezerteri koji su pobegli od odbrane svojih starih roditelja pred ustaskom kamom i tako dalje.Tek kad homoseksualci budu slobodni povecace se i natalitet jer svi ovi pedofili i drugi nece vise ocekivati da im homoseksualci prave decu nego ce mozda sami pokusati!!!A opet to ocekuju zbog ljubomore!
  Gospodo svet je mali i postace jedno selo a vi sami pobrinite se da unapredite svoju seksualnost a sa njom i ljubav i manje obracajte paznju na seksualnost druge odrasle osobe koja ima odraslog partnera jer je to u najmanju ruku vojaerstvo kao i -farma koju posesivno pratite!!!

 23. Ne zelim da komplikujem i onako komplikovanu situaciju u nasoj drzavi ali ne treba uvek poslusati sta ti neko kaze. (Evropa) Pa oni u svojim drzavama donose zakone da homosexualci i lezbejke usvajaju nejaku decu i tako regrutuju mlad narastaj. Poceli su sa tim P.M. Parade a onda se javno vencavali i sada hoce da budu Tata i Mama necijem detetu, koje je ostalo bez roditelja. Nisam da se mesamo u njihova sexualna opredeljenja ali da se i oni ne ponose onim cega se normalan svet stidi.

 24. Izmene ustava Srbije kako bi se sto vise oslabila i regionalizovala pa time i pruzala otpor bilo kojim odlukama koje dolaze sa zapada a koje narod uvidja da su lose ali eto na zalost korumpirani politicari ne vide dalje od nosa i zelembaca.

  http://www.vaseljenska.com/vesti/u-pripremi-su-sokantne-izmene-srpskog-ustava/

  Voda i semenje ( Hrvatska a to ceka i Srbiju samo da se stisa ovo oko Kosova)

  http://doznajemo.com/2013/05/03/evo-sta-donosi-europska-unija-voda-ce-se-morati-kupovati-kod-privatnika-u-zatvor-ide-onaj-ko-koristi-domace-sjeme/

  EU zabranjuje Hrvatskoj Slobodan uzgoj i promet lekovitog bilja

  http://www.vaseljenska.com/vesti/eu-zabranjuje-hrvatima-da-sade-domace-seme-cak-i-u-privatnim-bastama/

  Madjari preduzeli korake da poniste regulative EU o GMO hrani

  http://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/

  Globalno trovanje (aeroslolno zaprasivanje Srbije i dela Evrope)
  http://www.vaseljenska.com/misljenja/biti-ili-ne-biti-globalno-trovanje/
  Izmene ustava Srbije kako bi se sto vise oslabila i regionalizovala pa time i pruzala otpor bilo kojim odlukama koje dolaze sa zapada a koje narod uvidja da su lose ali eto na zalost korumpirani politicari ne vide dalje od nosa i zelembaca.

  http://www.vaseljenska.com/vesti/u-pripremi-su-sokantne-izmene-srpskog-ustava/

  hemiski tragovi

  http://www.crveneberetke.com/srbe-truju-i-sa-neba/

  SASTAV HEMIJSKIH TRAGOVA – CHEMTRAILS

  http://www.dverisrpske.com/pdf/Javni_dokazi.pdf

  Americki komandant na kosovu postao pravoslavac

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WGNGHovk9YA

  NWO US dokumentarac :

  http://www.youtube.com/watch?v=70T88OUNHso

  KEnedi razotkriva tajna drustva sto ga je izmedju ostalog doslo glave

  http://www.youtube.com/watch?v=kg1-1DEVOBU

  Slicno kao ovo gore samo domaci novinar Zakljucak u kom pravcu i zasto zapadni svet preduzima ove sumanute korake

  http://www.vaseljenska.com/misljenja/ludilo/

  VIDEO -Michael Ruppert, bivsi CIA sluzbenik i pandur.

  http://www.youtube.com/watch?v=sewj2INnnOA

 25. Naravno da se otvara tema jer je u pismu lepo rečeno „da će dati svoj doprinos državi i društvu u tranziciji, na putu u Evropsku uniju“. E ima nas koji se sećamo šta nam je ta Evropska Unija radila, i koji ne želimo ni po koju cenu da vidimo Srbiju u EU. Ima ljudi koji će pre umreti u borbi za slobodu, nego dopustiti da nam grupa izdajnika preda državu u ruke nacista. Borićemo se protiv okupacije, i to nema nikakve veze sa tim pederima. Oni nek idu kući da se pederišu i niko im neće raditi ništa. Onog trenutka kada izadđu na ulice da se bore za interese okupatora, prestajemo da budu pederi, već obični špijuni i agitatori.

 26. Mislim da homoseksualizam nije nešto normalno, to jeste devijacija na nivou gena i hormona, ali te ljude prihvatam i kao kolege i kao prijatelje, jer su za mene, van svoje sobe, normalni ljudi. Ali sam i te kako protiv paradiranja i propagiranja toga. Cilj parade nisu nekakva ljudska prava nego čista propaganda homoseksualizma kao normalne stvari. Za mene su isto tako nenormalni i oni koji propagiraju Srbstvo i pravoslavlje i u to ime razbijaju ljudima glave zato što su drugačiji. Gej paradu jednostavno treba ignorisati, ako već mora da se održi pustiti ih da prodju, ne davatiim nikakvu medijsku pažnju i nastaviti sa normalnim životom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.