Beograd, 27.01.2016. godine, – Sindikat srpske policije darovao je decu štićenike bolnice u Sokobanjskoj 13. Naime, juče je svoj dan proslavila škola koja radi u Klinici za rehabilitaciju „Dr Milisav Zotović“ i pri tome ugostila i deci uiz susedne Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Na predlog16195531_10211492458488570_707807428978982952_n našeg aktiviste Dejana Veličkovića, predsednika SG Policijska brigada, koji je službeno često prisutan na ovom terenu i dobro je upoznat sa velikom životnom borbom koju ta deca vode, sa velikim požrtvovanjem i ljubavi kojom ih vode nastavnici i lekari, sindikat je obezbedio 50 paketića i juče ih darovao mališanima.

Za dan škole deca su pripremila recitacije i pevanje pesama o Svetom Savi, a u kvizu znanja na tu temu učestvovale su „muška“ i „ženska“ ekipa. Treba li uopšte naglašavati da su znali odgovore na sva pitanja i da je rezultat bio nerešen?

Akciji obezbeđivanja i podele paketića, pored SG Policijska brigada, odazvale su se i centrala sindikata kao i SG Rakovica, SG SIV2 i SG Novi Beograd. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i donatoru koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik sindikata 16387941_10211492446808278_70436070725572288_nLazar Ranitović je imao čast da se obrati okupljenoj deci, nastvanicima, lekarima i roditeljima dece. On se zahvalio na prilici i dobijenoj mogućnosti da deci ulepšamo dan i darujemo im paketiće sa slatkišima i igračkama. Zahvalio se i mališanima na odgovorima kojima su i nas matore podsetili na ono što smo davno učili i možda zaboravili.

Pored paketića podeljenih deci, Sindikat srpske policije poklonio je i nekoliko većih igračaka koje će ostati na klinici i služiti svoj deci.

Profesorka srpskog jezika Nataša Vojinović, koja predaje ovoj deci, bila je ganuta našim gestom i izrazila je veliku zahvalnost, ali i prenela nam utiske o poverenju i ljubavi koju deca gaje prema policiji i policajcima. Stoga i ne čudi da je glavna atrakcija bio naš Veličko koji se jedini pojavio u uniformi.

Nakon predstave, paketiće su podelili Lazar Ranitović, Dejan Veličković, Srećko Zimonjić, Blažo Lučić i Predrag Plazinić.

Ovu akciju su medijski propratili i novinari dnevnog lista „Alo“ kojima se iskreno zahvaljujemo, a njihovu reportažu možete pogledati na sledećem linku: IZNENAĐENJE NA KLINICI “Mislili smo da nema paketića, pa su se pojavili policajci!”

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.