Skip to main content

ПОЛИЦАЈАЦ – ПИСАЦ НЕНАД МИЛКИЋ


Ненад Милкић је рођен 01.02.1985. године у Лозници. По занимању је дипломирани правник, запослен у МУП Републике Србије у СГП Мали Зворник од 2005. године. Члан је Удружења књижевника Р. Српске. Члан је МЕНСЕ. Заљубљеник у шах, историју и старословенску митологију, као и у српску књижевност.

До сада је самостално објавио две збирке поезије, и то: „Пурпурне кише“ (2011) и „Певај ми мама“ (2013), као и пет романа: „Зовем се Дуња“ (2013), трилогију „Ми смо бранили Кошаре“ – „Последња стража“ (2014), „Зов карауле“ (2016), и „Бесмртни батаљон“ (2018); као и роман „Кости“ (2020).

Коаутор три научна рада. Заступљен у више електронских и штампаних зборника.

Добитник:

– Пушкинове награде, додељене од стране Савеза писаца Русије – ГО Москва;

– Орден Косметске звезде 1. и 2. реда за заслуге у књижевности, додељене од стране Друштва полицијских ратника Р.Србије;

– Плакете Општине Мали Зворник;

– Церске споменице;

– Захвалнице Копнене војске Србије;

и других многобројних друштвених признања.

У претходном периоду одржао више од стотину трибина и промоција својих књига широм Србије, Републике Српске и Црне Горе, уз учешће многобројних јавних личности, ступајући у контакт са културним, просветним и државним институцијама, као и са СПЦ.

Пажњу на себе скренуо је писањем о борби у области карауле „Кошаре“ први иступајући у јавност са том причом. Са последњим романом „Кости“ открива детаље око живота и страдања Срба у Сарајеву током ратних деведесетих. Прва промоција романа одржана управо у Источном Сарајеву у оквиру Светосавске академије уз присуство више од стотину званичника и грађана.

Живи, ради и ствара у Малом Зворнику, на обалама најлепше реке на свету.

Служба за информисање ССП
Зоран Стојчић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ