Prenosimo vam tekst koleginice Ane Tomašević, objavljen u fejsbuk grupi našeg Regionalnog centra Novi Sad. Tekst o nevidljivim ali neraskidivim vezama čoveka i životinje.

Nakon smrti kolege uginuo i njegov službeni pas….Slučajnost???

Nakon saznanja da je teško bolestan, pored sveg truda i borbe za svoje zdravlje, kolega Modri Laslo iz Srbobrana, izgubio je dugu i tešku bitku.

Modri Laslo, obavljao je poslove Modri-Laslo-2policajca u MUP-u nešto malo duže preko dvadeset godina. Bio je zaposlen u Policijskoj upravi Novi Sad, a obzirom da je jako voleo životinje i bio im naročito privržen, poslednjih desetak godina radio je u PI SDI – Odeljenje za vodiče službenih pasa.

Posle dolaska u navedeno Odeljenje, zadužuje službenog psa rase „labrador“ sa kojim je radio na poslovima pronalaska opojnih droga sve do 2010. godine. Tada, zbog starosti psa, odnosno nemogućnosti da dalje obavlja te službene poslove labrador biva penzionisan. Laslo je za njega, do tada aktivnog kolegu-partnera, podneo zahtev i dobio saglasnost MUP-a, pa ga je i udomio kod sebe. Te 2010. godine za potrebe obavljanja službe Laslo dobija novog radnog psa, štene Belgijskog ovčara – Malinoa. Sa njim je radio do sredine 2015. godine, kada je saznao za svoju bolest i započeo svoju najtežu životnu bitku sa bolešću, koju na žalost, nije uspeo da dobije.

Kolega Laslo preminuo je22.02.2016. Modri-Laslo-3godine, a sahranjen je dva dana nakon toga. Na dan sahrane, njegove kolege koje su preuzele brigu za službenog psa Malinoa, pronalaze ga u jutarnjim časovima mrtvog u službenom boksu. Inače pas prethodno nije pokazivao bilo kakav simptom bolesti, koji bi mogao ukazati da ima neki zdravstveni problem. Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca.

Nakon ovakog spleta okolnosti, bez obzira na rezultat obdukcije, Laslove kolege u ubeđenju su da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uverenju da je službeni pas osetio ono što se dešava Laslu, i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati…”

Predsednik RC Novi Sad
Ana  Tomašević

Ovu priču preneo je i portal “Telegraf”: SLOMIĆE VAS NA DVOJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.