Delegacija Sindikata srpske policije u sastavu Igor Stojadinović, šef stručne službe  za preventivnu  zdravstvenu zaštitu zaposlenih i rodnu ravnopravnost SSP i predsednik SG Zaječar, Igor Petrović,predsednik SG Majdanpek, Slađana Grujić član Statutarne komisije SSP i predsednik SG Bor, u saradnji sa predstavnicima lokalane samouprave opštine Majdanpek koju čine pomoćnik predsednika opštine, gospodin Dejan Škorić i direktor JP za stambene usluge opštine Majdanpek, gospodin Maša Mitrović, obišli su u subotu 10.09.2016. godine karaulu Gradskovo i odneli donaciju u hrani, sokovima i sredstvima za higijenu.

Pripadnici policije i Vojske Srbije na karauli Gradskovo imaju odličnu saradnju kako u radu tako i u opremanju i održavanju samog objekta. Delegacija SSP  i predstavnici lakalne samouprave  u saradnji sa starešinama vojske i policije konstatovali su i dogovorili sledeće:

1.  U odnosu na prethodnu našu posetu struja je sprovedena do objekta ali se ista još uvek ne distribuira jer nije potpisan ugovor između Ministarstva unutrašnjih poslova i EPS-a. Sindikat će o ovome hitno obavestiti predstavnike ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se ubrzala procedura potpisivanja ugovora i karaula Gradskovo dobila električnu energiju.

Takođe, neiohodno je obezbediti kablove i ostalu elektro instalaciju kako bi se struja obezbedila na celom objektu tako da će Sindikatu biti dostavljena specifikacija neophodnog materijala. Elektro snabdevanje za sada sprovodi se  preko agregata koji se povremeno uključuju.

2. Na inicijativu Sindikata u saradnji sa JKP Vodovod Zaječer uspešno je realizovano snabdevanje vodom. Vode sada ima ali je ista slabog pritiska i radi se na rešavanju  ovog tehničkog priblema.

3. Pored struje i vode, starešine vojske su nas obavestili  da već rade na rešavanju pitanja grejanja i da će obezbediti orgevno drvo te da će imati u vidu predstavnike MUP-a i SSP-a, ukoliko bude problema oko realizacije snabdevanja sa ogrevom kako bi problem bio odmah rešen.

4. Pomak je postignut i u oblasti održavanja higijene jer sada karaula ima jedan tuš i jedan bojler tako da se policijski sužbenici i vojnici tuširaju u objektu a ne kao u prethodnom periodu na otvorenom prostoru.Ovde je iskazana potreba za još dva bojlera, veličine oko 80 litara. Predstavnici lokalne samouprave su odmah reagovali i obećali da će obezbediti jedan bojler.

5. Ono na čemu se nije ništa radilo jeste poljski toalet koji se ne čisti redovno, tačnije septičke jame nisu čišćene od dolaska na karaulu. Neohodno je preduzeti mere i radnje na otklanjanju ovog problema a tehnički uslovi da se toalet osposobi u objektu za sada ne postoje.

6. Pozitivno je to da se redovno obavlja dezinfekcija i deratizacija objekata.

7. Policijski službenici ne spavaju u spavaonama objekta jer krov i rupa na plafonu spavaone nisu sanirani. Spavaone se sada nalaze u garaži i i pomoćnom magacinu. Ove dve prostorije su preuređene i obezbeđuju povoljnije uslove za odmor pripadnicima policije.

8. Hrana se i dalje dovozi iz Kasarne iz Zaječara a o kvalitetu iste  već smo pisali i po tom pitanju sve je ostalo isto.

9. Neohodno je za rad patrola, kao i zbog kretanja u samom objektu, obezbediti po dve baterijske lampe ili reflektore za svaku karaulu.

10. Karaula Braćevac je u istom stanju kao i prethodnih meseci tako da će pripadnici vojske i policije ubrzo biti izmešteni u neki od objekata u ovom selu. Na Karauli Mokranje potreban je još jedan bojler i za sada je ta karaula sa najboljim uslovima za rad i odmor policajaca.

Policijski službenici zatražili su od sindikata informaciju da li se može ubrzati isplata terenskog dodatka i naknade za rad sa migrantima. SSP će nastojati da ovo pitanje reši tako što će zahtevti od MUP-a da se uredi procedura i termini do kada nadležnim službama treba proslediti dokumentaciju neophodnu za iplatu naknade.

Policijski službenici PU Bor i PS u okviru ove uprave nisu krili osmeh, zadovovoljstvo i radost  posetom Sindikata i predstavnika lokalne saomuprave.  Jako su srećni i zadovoljni što mislimo na njih, pomažemo da se otklone problemi i što smo u stalnom kontaktu sa njima. Obilazimo ih redovno, čujemo se redovno sa njima i to je znajačno ali je najvažnije da je postignut veliki pomak u poboljšanju uslava u kojima naše kolege rade.

Ovo, naravno, nije kraj i SSP nastavlja sa daljim radom. Pomoćićemo u organizaciji opremanja karaula, rešavaćemo radno-pravne probleme i pružiti podršku svakom pripadniku policije kada god ona bude potrebna.

Član SK SSP
Slađana Grujić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.