Skip to main content

Посебна накнада: неопходно је проширење листе специфичних подручја!


Београд, 21.07.2016. године, – Заменик председника Синдиката српске полиције Миле Лазаревић упутио је данас допис министру унутрашњих послова Др Небојши Стефановићу поводом нових околности када је у питању прилив илегалних миграната на подручје Србије.

Дописом је затражено проширење листе општина на чијим територијама се рад одвија у отежаним условима, а самим тиме и омогућавање посебне накнаде  у износу од 1800,00 динара дневно, за рад полицијским службеницима у тим зонама. Садржај дописа преносимо у целости:

Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Министар Др Небојша Стефановић

Поштовани господине министре,

У складу са усложавањем безбедносне ситуације и ширењем мигрантске кризе и на подручја ван Копнене зоне безбедности, односно ван општина Шид, Кањижа, Босилеград и Прешево, те ангажовањем додатних снага МУП Р Србије у новим зонама одговорности с тим у вези, очекујемо од Вас да модификујете Вашу Одлуку 12188/215 тако што ћете и општине у пограничним подручјима према Бугарској, Хрватској и Мађарској дефинисати као подручја на којима се рад обавља у отежаним условима, односно као подручја у којима за рад следује посебна накнада у висини од 1800, 00 РСД.

Након најновијег таласа прилива миграната измењеним рутама и трасама, на седници Одбора за безбедност, донета је одлука о формирању заједничких патрола припадника МУП и Војске Србије у подручјима угроженим илегалним преласцима границе. У складу са том одлуком велики број полицијских службеника биће распоређен ван свог места рада, те им, по Уредби Владе РС, припада дневница у висини од свега 150,00 динара.

Уверени смо да се и рад у овим подручјима обавља у отежаним условима, исто као и у подручјима која су бећ дефинисана Вашом Одлуком, те због тога као и у циљу избегавања прављења дискриминације међу полицијским службеницима ангажованим на пословима исте врсте, сматрамо оправданим да колеге за тај рад добију адекватну новчану накнаду, односно накнаду у износу од 1800,00 динара дневно.

С поштовањем,

Заменик председника
Миле Лазаревић