Poštovane koleginice i kolege,

Sindikat srpske policije pokrenuo je široku akciju prikupljanja potpisa za Peticiju kojom ćemo pokušati da utičemo na relevantne državne organe u cilju zaštite naših, u sve većoj meri, urušenih prava.

Podsećamo vas da je SSP pre skoro 15 meseci uputio Inicijativu Ustavnom sudu RS za preispitivanje ustavnosti pojedinih članova tada donetog Zakona o policiji, za koje smatramo da su veoma štetni po policijske službenike i sve zaposlene u MUP, a reč je, pre svih, o suštinskom nepostojanju pretpostavke nevinosti za sve nas, obesmišljavanju prava na štrajk, pripremanju “podloge” za ograničavanje, tj.ukidanje putnih troškova za mnoge naše kolege, praktično onemogućavanjenapredovanja postavljanjem uslova u vidu „proseka 4“ i slično. Nakon toga, pomenutom organu uputili smo i urgenciju na izjašnjavanje, ali, ne slučajno, do danas nismo dobili bilo kakav odgovor.

Zbog svega toga, navedenu inicijativu smo pretočili u listu zahteva u okviru ove Peticije, dodavši još nekoliko, više nego aktuelnih i realnih zahteva, kao što su povećanje mizernih dnevnica koje vređaju inteligenciju i ljudsko dostojanstvo, uračunavanje vremena provedenog u putu na službeni zadatak u radno vreme, povećanje plata i njihovo usklađivanje sa rastom cena, regres i topli obrok… Dakle, sve ono u vezi sa čime svakodnevno mučite muku i postavljate nam pitanja.

Već danas krećemo sa organizovanim prikupljanjem potpisa. Obrasci Peticije nalaziće se u svim oganizacionim jedinicama. Nema potrebe za objašnjavanjem da je suština Peticije, tj. da njen uspeh, zavisi od broja pikupljenih potpisa. Stoga, molimo sve vas da istu obavezno potpišete, ali i da pozovete sve naše kolege, koji nisu članovi, da je potpišu, jer radi se o nama svima. Ko želi, može jedan obrazac da ponese kući i ponudi na potpis punoletnim članovima svoje porodice, jer se naš standard i status reflektuje i na njih. Osim toga, nema prepreka da nas svojim potpisom podrže i ostali punoletni građani, naprotiv. Za sve detalje obratite se predsednicima i poverenicima svojih sindikalnih grupa.

Ovim putem pozivamo i koleginice i kolege, koji nisu naši članovi niti u njihovim jedinicama SSP deluje organizovano, da obrazac peticije mogu skinuti sa ovog linka: OBRAZAC PETICIJE, odštampati dvostrano obavezno i  sami popunjavati. Popunjene obrasce šaljite kuririma, službenom ili redovnom poštom, na adresu: Kancelarija Sindikata srpske policije, Bulevar dr Zorana Đinđića 104 (SIV2), Beograd.

Takođe, možete nes i pozvati da dođemo, rado ćemo se odazvati. Neko iz rukovodstva sindikata će doći da vam pomogne, sasluša vaše probleme, dodatno približi naše ideje u vezi sa peticijom i načinom njene realizacije. Možete nas pozvati na sledeće brojeve telefona:

 • Predsednik Lazar Ranitović 064/800-5515;
 • Zamenik predsednika Mile Lazarević 064/800-5452;
 • Generalni sekretar Viktro Ratković 064/871-6878;
 • Članovi Glavnog odbora:
  za Vojvodinu (Bačka i Banat) Boban Đorđić 064/800-5733;
  za Srem i Šabac Siniša Ćuk 064/800-5732;
  za istočnu i južnu Srbiju Andrija Jering 064/800-5616;
  za centralnu Srbiju Darko Ocokoljić 064/871-6747;
  za Žandarmeriju i jedinice u Sedištu MUP Nikola Petrović 064/871-6632;
 • za RC Beograd, predsednik Slobodan Ćosović 064/800-5512;

POKAŽIMO DA SMO SLOŽNI I DA MOŽEMO!!!

Služba za informisanje SSP
Siniša Ćuk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.